Fotografija: "Crni telefon"/ Foto: POU Daruvar
"Crni telefon"/ Foto: POU Daruvar

Evo koje dvije filmske poslastice ovog tjedna stižu u daruvarsko kino

Riječ je o animiranoj SF avanturi "Belle: Zmaj i pjegava princeza" i hororu "Crni telefon"



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o animiranoj SF avanturi "Belle: Zmaj i pjegava princeza" i hororu "Crni telefon".

"Belle: Zmaj i pjegava princeza"

"Belle: Zmaj i pjegava princeza" je fantastična, iskrena priča o odrastanju u doba društvenih medija priznatog i nagrađivanog japanskog redatelja Mamorua Hosode.

Suzu je sramežljiva srednjoškolka koja živi u ruralnom selu. Godinama je samo sjena same sebe. Ali kada uđe u “U”, masivni virtualni svijet, bježi u svoju online personu kao Belle, svjetski poznata pjevačica. Jednog dana njezin koncert prekida monstruozno stvorenje koje proganjaju osvetnici. Kako njihov lov eskalira, Suzu kreće u emocionalnu i epsku potragu kako bi otkrila identitet tajanstvene “zvijeri” i otkrila njezino pravo ja u svijetu u kojem možete biti bilo tko.

Ovaj film na rasporedu je u četvrtak od 19 sati te u subotu i nedjelju od 18.30 sati.

"Crni telefon"

Redatelj Scott Derrickson vraća se svojim korijenima i ponovno surađuje s Blumhouseom u novom horor trileru.

Finneyja Shawa, sramežljivog, ali pametnog 13-godišnjeg dječaka, otima sadistički ubojica i zarobljuje ga u zvučno izoliranom podrumu u kojemu vrištanje nema nikakve koristi. Kada isključeni telefon na zidu počne zvoniti, Finney otkriva da može čuti glasove ubojičinih prijašnjih žrtava koje su odlučne u tome da se ono što se njima dogodilo ne dogodi i Finneyju.

Ethan Hawka pamtimo po trilogiji Richarda Linklatera Before Sunrise (1995.), Before Sunset (2004.) i Before Midnight (2013.), a imali smo ga priliku gledati i u filmu Reality Bites gdje su uz njega glavne uloge imali Wynona Ryder i Ben Stiller. Sada se Hawke pridružuje postavi horor trilera Crni telefon u režiji Scotta Derricksona za Blumhouse i Universal. Scott Derikson se već dokazao kao vješt redatelj horor žanra u filmovima poput The Exorcism of Emily Rose (2005.), Sinister (2012.), Deliver Us from Evil (2014.) i Marvelovog filma Doctor Strange (2016.). Crni telefon je adaptacija novele Joe Hilla iz autorove zbirke novela pod nazivom 20th Century Ghosts.

Ovaj horor možete pogledati u petak od 20 sati te u subotu i nedjelju od 21 sat.