Fotografija: RI LA s lijeva Tomislav, Ognjen, Darian, Matija i Nives PL/Foto: Pakrački list
Galerija
RI LA s lijeva Tomislav, Ognjen, Darian, Matija i Nives PL/Foto: Pakrački list

Ekipa RI-LA rasturila na Pub kvizu Suton pameti 2 u sklopu Pozdrava ljetu na Omanovcu

Sutra od 14 sati na Omanovcu počinje „Omanolympic“, poligon sa sportskim igrama za djecu i mlade, a nakon njega zainteresirani će imati prilike sudjelovati i u „Surviving games“, igrama snalaženja u prirodi




Ekipa RI-LA pobjednik je Pub kviza „Suton pameti 2“ koji je sinoć održan na Omanovcu, u sklopu prvog dana tradicionalne manifestacije Pozdrav ljetu, šumskog festivala dobre zabave i uživanja u prirodi.

<p>Osim plakata koji podsjeća na kraj ljeta, i vremenske prilike posljednjih dana više su jesenske nego ljetne/Foto: Mario Barać</p>

Osim plakata koji podsjeća na kraj ljeta, i vremenske prilike posljednjih dana više su jesenske nego ljetne/Foto: Mario Barać

Nives, Matija, Darian, Tomislav i Ognjen su od moguća 53 boda zabavnog, ali i zahtjevnog kviza kojeg je i ovaj put osmislio Zlatko Kubalek Kuba, osvojili čak 42 boda, bod i pol više od drugoplasirane ekipe Prežderani.

Uvijek vjerni tulumu

O 3. mjestu je odlučivalo „pitanje procjene“ jer su po 38 bodova imali Bad Club i UVT (uvijek vjerni tulumu). Članice i članovi ekipe UVT su za nijansu bili bliži točnom odgovoru kada (u datum, sat i minutu) ove godine kalendarski završava ljeto te su osvojili 3. mjesto.

<p>Dobra atmosfera i puno zabave i smijeha na Omanovcu/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja</p>

Dobra atmosfera i puno zabave i smijeha na Omanovcu/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja

Pobjednička ekipa je na prvom lipanjskom izdanju Pub kviza „Suton pameti“ osvojila 3. mjesto, a zanimljivo je da su pobijedili na Pub kvizu koji je u sklopu „Pakračkog ljeta“ u srpnju održan u Pakracu.

Kviz j kao druženje

-Uvijek nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovakvim kvizovima i naravno pri tome se trudimo postići što bolji uspjeh. Ovakav vid druženja svima nam dobro dođe posebno u ovom epidemiološki uvjetovanom vremenu u kojem smo ograničeni za mnogo toga. Zato se nadam da će neki novi kviz uslijediti uskoro, rekao je član ekipe Matija.

<p>Hladnoća nije spriječila natjecatelje Pub kviza Suton pameti 2/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja</p>

Hladnoća nije spriječila natjecatelje Pub kviza Suton pameti 2/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja

Četiri najbolje plasirane ekipe su osvojile sponzorske nagrade, a pobjedniku je pripao prijelazni pehar iz ruku predstavika ekipe Svizci koji nisu uspjeli obraniti titulu pobjednika osvojenu na prvom kvizu „Suton pameti“ koji je održan u lipnju.

Pitanja lokalne tematike

Kuba se i ovaj put iskazao kao autor kviza koji je sadržavao 29 zanimljivih pitanja. Uz pitanja iz opće kulture, bilo je tu i lokalnih tema pa se tako tražio odgovor u koju rijeku se ulijeva rijeka Pakra (Lonju), koji su na tablici prošle sezone završili lokalni nogometni klubovi „Lipik 1925.“ i „Hajduk“ (5. odnosno 7.) i koja elementarna nepogoda je 1974. godine gotovo u potpunosti uništila planinarski dom Omanovac (požar).

<p>Duo Marx & Engels/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja</p>

Duo Marx & Engels/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja

Jučerašnji kviz okupio je (ponovno) 16 uglavnom lokalnih ekipa, ali su tu bili i natjecatelji iz Osijeka (Ševo i legice) te Zagreba (Brk i Špekić). Upravo su članovi zagrebačkog Dalibor Talajić i Josip Sršen zaslužni za prateći program sinoćnje prve festivalske večeri. Najprije su promovirali strip „Vojna“ kojem je izdavač upravo Sršen, a kasnije su, u nešto opuštenijem izdanju odradili glazbeni performans. Kako sami za sebe kažu ovaj „neumrli duo“ je pod umjetničkim imenom “Marx & Engels“ i uz glazbenu podlogu ukulelea izveo četiri pjesme uz glasno odobravanje okupljenih.

Odlična zabava uz Tihu

Još glasnije odobravanje dobio je Tiho, Pakračanima i Lipičanima dobro poznati rock glazbenik koji je samo za ovu prigodu potegnuo iz Njemačke. Sudionici kviza, ali i ostali posjetitelji koji su usprkos svježem vremenu došli na Omanovac pozdraviti ljeto, iskoristili su ovu priliku i odlično se zabavili, a mnogi su i zaplesali. U repertoaru su dominirali strani hitovi i standardi čime su posebno oduševljeni bili posebni gosti ovogodišnjeg Pozdrava ljetu, mlade volonterke i volonteri iz Mozambika, Španjolske, Portugala, Malte, Poljske, Grčke, Njemačke i Italije, koji na Omanovcu borave zahvaljujući projektu kojeg provodi nevladina organizacija „Ocean znanja“.

U nedjelju nastavak 

Volonteri su za Pozdrav ljetu pripremili posebnu ponudu koju će predstaviti na sutrašnjem drugom danu ovog šumskog festivala na Omanovcu. Od 14 sati počinje  „Omanolympic“, poligon sa sportskim igrama za djecu i mlade na velikom igralištu, a nakon njega zainteresirani će imati prilike sudjelovati i u „Surviving games“, igrama snalaženja u prirodi. Volonteri će imati i svoj „Volonterski kutak“ s raznim zanimlljivim sadržajima i ponudom za posjetitelje.

<p>Tiho je bio zadužen za glazbu/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja</p>

Tiho je bio zadužen za glazbu/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja

<p>Volonteri su se pobrinuli za ambijent oko Omanovca/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja</p>

Volonteri su se pobrinuli za ambijent oko Omanovca/Foto: Zrinka Suk, Ocean znanja

Ranije u nedjelju će biti održan dio programa pod nazivom „Jutro s prijateljima“ u sklopu kojeg će Dalibor Talajić održati Književnu pričaonicu i slučaonicu na temu knjige „La Molnar“, a bubnjarsku radionicu će održati Branko Trajkov Trak, bubnjar poznate grupe „Zabrenjeno pušenje“.

Adrenalin park, e-bicikli, glazba

Sutrašnji program će biti posebno zanimljiv djeci i mladim, od 14 sati bit će otvoren i adrenalinski park kojeg priprema Cro outdoor, zatim radionica Capoeire, afro-brazilske umjetničke forme koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i pesa. Zagrebačka Cirkorama priprema cirkusku radionicu, na svoje će doći i ljubitelji čokolade jer je u najavi „Čokoradionica“ te slikarski kutak uz lokalne slikarice Sanju i Luciju, a Sportska zajednica Grada Pakraca će u ponudi imati korištenje e-bicikala. Budući da je Pozdrav ljetu nezamisliv bez glazbe, sutra će za zaljubljene pjevati i svirati duo „Nešo&Peđa“.

Ovogodišnji Pozdrav ljetu je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i u partnerstvu s Turističkom zajednicom Pakrac, a ovo je posljednja manifestacija u skopu ovogodišnjeg „Pakračkog ljeta“.

<p>Na kvizu je sudjelovalo 16 ekipa PL/Foto: Pakrački list</p>

Na kvizu je sudjelovalo 16 ekipa PL/Foto: Pakrački list