Fotografija: Ekipa koja je festival pripremala godinu dana/ Foto: Mojportal
Galerija
Ekipa koja je festival pripremala godinu dana/ Foto: Mojportal

Dvodnevni rock festival u Bjelovaru: "Publiku će zabavljati devet bendova"

"Program na Trgu hrvatskih branitelja oba dana počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan", kaže ravnateljica CUK-a Ivana HrpaloOvog vikenda, točnije u petak i subotu, Bjelovar će biti u znak rocka. Naime, Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar na Trgu hrvatskih branitelja organizira prvo izdanje dvodnevnog festivala Zbrda Zdola. Prema riječima ravnateljice CUK-a Ivane Hrpalo, publici će se predstaviti devet rock bendova.

- Čini mi se kao da je rock glazba posljednjih godina pomalo zapostavljena u Bjelovaru. Nadalje, ovaj festival pokazuje da imamo puno lokalnih snaga koje vole taj žanr. U okolici ima dosta sličnih festivala, a sada ćemo to pokušati organizirati kod nas. U petak će nastupiti četiri, a u petak pet bendova, a program će oba dana početi u 20 sati, poručila je Hrpalo dodavši da je ulaz potpuno besplatan.

Sve više rock bendova

Kako kaže festival je prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija, kao i nekoliko lokalnih tvrtki, a ono što je zanimljivo javilo se i nekoliko volontera. 

Projekt je pozdravio i podržao glazbenik Bojan Gatalica.

- Bjelovar ima sve više rock bendova i za njih se treba čuti. Nadam se da će festival zaživjeti, odnosno da će trajati i idućih godina, poručio je Gatalica.

Majice za volontere/ Foto: Mojportal
Majice za volontere/ Foto: Mojportal

Ugodno iznenađen pozivom još prije godinu dana da nastupaju na festivalu bio je Petar Klinac iz benda Hotel Korzo.

Teško se probiti

- Zbilja ne neobično da netko hoće riskirati s mlađim bendovima koji nemaju sigurnu publiku i bazu. Naime, rock više nije mainstream poput popa, tako da se mladom bendu tešku probiti, a dobiti priliku svirati sa starijom ekipom doista je sjajno, poručio je Klinac.

Priču s volonterima pokrenula je studentica Jelena Nekvapil.

Program festivala/ Foto: Mojportal
Program festivala/ Foto: Mojportal

- Bila sam na Špancirfestu s prijateljem iz Bjelovara koji mi je tada rekao da se u Bjelovaru sprema rock festival. Ostala sam iznenađena kako ne znam za to. Odmah sam krenula istraživati o čemu je riječ i odlučila da moram sudjelovati. Odbili me ili ne ja naprosto moram biti tu, jer ako se igdje dobro i ugodno osjećam, to su festivali. Stoga mi je jako drago što sam dobili priliku, zaključila je Nekvapil.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku