Fotografija: Ovogodišnji DOKUart imat će nekoliko glazbenih iznenađenja, a Zoran Predin jedan je od njih/ Foto: DOKUart/Nera Simic/CROPIX
Galerija
Ovogodišnji DOKUart imat će nekoliko glazbenih iznenađenja, a Zoran Predin jedan je od njih/ Foto: DOKUart/Nera Simic/CROPIX

DOKUart slavi punoljetnost: "Zoran Predin održat će koncert u čast Arsena Dedića"

"Uz nekoliko hrvatskih imamo i jednu europsku premijeru. Prodaja karata od ove godine bit će i online, a pretprodaja karata za koncert Zorana Predina krenula je početkom rujna" kažu DOKUartovci



Bjelovarski festival dokumentarnog filma ove godine postaje punoljetan, a program 18. DOKUarta predstavljen je nedavno na izletištu Vrata Bilogore u Maglenči. DOKUart pod zvijezdama već godinama je tradicionalna uvertira u sami festival i svojevrsni pozdrav ljetu, a osim što su prikazana tri kratka dokumentarna filma, prikazani su i traileri filmova koji nas očekuju u listopadu.

DOKUart pod zvijezdama na Vratima Bilogore/ Foto: DOKUart
DOKUart pod zvijezdama na Vratima Bilogore/ Foto: DOKUart

Publika je na Vratima Bilogore pogledala filmove “Espi”,“Lopte” i “Prilagođeno”, a selektorica festivala Rada Šešić okupljenima je otkrila što mogu očekivati na 18. DOKUartu. Jedna od novosti je što će festival ove godine trajati dan duže, odnosno osam umjesto uobičajenih sedam dana i to od petka, 6. listopada do petka, 13. listopada.

Zoran Predin i glazbena iznenađenja

- Punoljetni smo, pa ovako odrasli spremno prihvaćamo nove izazove. Uz mnoge zanimljive goste - redatelje i autore, bit će i zanimljivih glazbenih gostiju i to osobito za prvi festivalski vikend. Iako imamo i neka iznenađenja, a jednog gosta rado ćemo otkriti. U povodu 85. obljetnice rođenja Arsena Dedića, a upravo film o njemu "Moj zanat", na 9. DOKUart-u odnio nagradu publike, našoj publici donosimo još jedan susret s njegovom iznimnom glazbom. Tako vas u subotu, 7. listopada u 21 sat u Dom kulture pozivamo na koncert poznatog slovenskog glazbenika Zorana Predina i njegovog benda koji će izvoditi upravo pjesme Arsena Dedića, poručili su DOKUartovci.

Selektorica Rada Šešić predstavila je program festivala/ Foto: DOKUart
Selektorica Rada Šešić predstavila je program festivala/ Foto: DOKUart

Kako kažu, prodaja karata od ove godine bit će i online i to u suradnji s našim parterom Kulturnim i multimedijskim centrom Bjelovar, a pretprodaja karata za koncert Zorana Predina krenula je početkom rujna.

Europska premijera

- Online će se preko sustava KMC-a moći kupiti i karte za sve filmske projekcije, a u glavnom programu prikazujemo 12 filmova te uz nekoliko hrvatskih imamo i jednu europsku premijeru. Otvorenje festivala ove godine bit će u Domu kulture i festival će otvoriti izniman biografski dokumentarac o slavnoj pjevačici Cesariji Evori, dodaju organizatori festivala.

Više informacija o filmovima i o ostalim pojedinostima festivala, moći ćete uskoro pronaći na web i Facebook stranici Udruge DOKUart.

Publika je uživala u filmovima i najljepšem pogledu Bilogore/ Foto: DOKUart
Publika je uživala u filmovima i najljepšem pogledu Bilogore/ Foto: DOKUart

- Uz naše pokrovitelje Grad Bjelovar i Hrvatski audiovizualni centar te sponzore Erste banku i Turističku zajednicu Bilogora - Bjelovar, podržavaju nas Bjelovarsko - bilogorska županija, Švicarsko i Nizozemsko veleposlanstvo i Austrijski kulturni forum, zaključili su DOKUartovci. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!