Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

DOKUart donosi 12 sjajnih filmova iz cijelog svijeta: "Festival će ove godine trajati osam dana "

Filmovi dolaze iz Portugala, Slovenije, BiH, Irske, Austrije, Nizozemske, Švicarske, Češke, Bangladeša, Indije, SAD-a i, naravno, Hrvatske



Međunarodni festival dokumentarnog filma DOKUart održat će se od 6. do 13. listopada u Bjelovaru.

Naime, kako ističu u bjelovarskoj gradskoj upravi, budući da je ovogodišnji festival punoljetan, 18. izdanje DOKUart-a traje dan dulje nego inače.

- Umjesto sedam, bjelovarska publika će čak osam dana uživati u vrhunskim umjetničkim dokumentarnim filmovima sa svih strana svijeta. Deveti dan održat će se projekcije i u Kapeli i Rovišću - poručuju iz Grada Bjelovara napominjući kako će tijekom glavnog programa biti prikazano 12 filmova.

Jedna europska premijera

- Dodamo li im i filmove u posebnim projekcijama, i one koje će biti ponuđene školama on-line, ukupno govorimo o 15 naslova. Uz nekoliko hrvatskih, na repertoaru je i jedna europska premijera. Ove godine filmovi dolaze iz Portugala, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Irske, Austrije, Nizozemske, Švicarske, Češke, Bangladeša, Indije, SAD-a i, naravno, Hrvatske - ističu u Gradu Bjelovaru i dodaju kako će se ovaj put samo otvorenje festivala održati u Domu kulture. Otvorit će ga portugalski film „Cesaria Evora“, koji govori o životu te iznimne glazbene zvijezde.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Program i popratne sadržaje festivala na konferenciji za novinare predstavili su selektorica festivala Rada Šešić, član udruge DOKUart Stjepko Gambiroža te ravnatelj KMC-a Denis Hladiš.

Potpora Grada

Gradonačelnik Dario Hrebak tom je prilikom istaknuo kako je ponosan što Bjelovar ima takav festival, koji će uvijek imati potporu Grada.

Ulaznice za 18. DOKUart u prodaji su od sutra, 26. rujna, u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar. Cijena ulaznice je 4 eura, a festivalski paket s ulaznicama za sve filmove iznosi 24 eura i uključuje majicu DOKUarta.

Uz Hrvatski audiovizualni centar, pokrovitelj festivala i ove je godine Grad Bjelovar, a cijeli program pogledajte na internetskim stranicama udruge DOKUart.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!