Fotografija: Antonella Šantek iz Zagreba je aktivistica, velika kreativka, humanitarka te suosnivačica i potpredsjednica udruge 'Fajter'/Foto:Privatni album
Galerija
Antonella Šantek iz Zagreba je aktivistica, velika kreativka, humanitarka te suosnivačica i potpredsjednica udruge 'Fajter'/Foto:Privatni album

Dođite u daruvarsku knjižnicu i napravite malo umjetničko djelo

Radionicu vodi kreativka Antonella Šantek, a svi zainteresirani mogu se javiti u Pučku knjižnicu i čitaonicu Daruvar do petka, 5. ožujka. Radionica će se održati na sam Dan žena, 8. ožujka u 17 sati



Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar na Dan žena organizira Kreativnu radionicu koju će voditi ulična umjetnica Antonella Šantek.

Kreativka i velika humanitarka Antonella Šantek iz Velike Gorice, koja godinama živi u Zagrebu, poznata je po projektu "Lutajuća knjiga" u sklopu kojega oslikava stare i odbačene knjige s ulice i vraća ih u obliku malih poruka vedrine svima koji ih uspiju pronaći na skrivenim mjestima po Zagrebu.

Antonellina umjetnost kombinacija je citata i poruka za sretniji život, kolaža i stranica starih knjiga/Foto:Privatni album
Antonellina umjetnost kombinacija je citata i poruka za sretniji život, kolaža i stranica starih knjiga/Foto:Privatni album

Antonella Šantek je svojim neobičnim radom i originalnim idejama očarala obične ljude i poklonike knjiškog svijeta, nastojeći promijeniti okolinu u kojoj živi. Suosnivačica je Humanitarne udruge Fajter gdje pomaže beskućnicima, a čak je i vrata svoga doma otvorila psu Medi koji je ostao sam nakon potresa u Petrinji.

Stvorite vlastite "Lutajuće knjige"

Uz vodstvo Antonelle Šantek polaznici radionice stvorit će svoje vlastite 'Lutajuće knjige', napraviti svoje pravo malo umjetničko djelo koje mogu lako uokviriti i imati na zidu svojeg doma ili ga pokloniti knjižnici te na taj način ukrasiti njen prostor.

Antonella Šantek je posljednjih nekoliko godina ukrasila Zagreb s više od 300 radova/Foto:Privatni album
Antonella Šantek je posljednjih nekoliko godina ukrasila Zagreb s više od 300 radova/Foto:Privatni album

Budući da je radionica namijenjena manjem broju polaznika, održat će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a svi zainteresirani mogu se pribilježiti u knjižnici do petka, 5. ožujka. Radionica će se održati na sam Dan žena, tj. u ponedjeljak, 8. ožujka u 17 sati.

Nove aktivnosti u ožujku

Kontaktirali smo ravnateljicu Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Romanu Horvat koja nam je rekla kako će kreativna radionica biti organizirana za desetak žena, a do sada su zabilježili dvije prijave.

Ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar Romana Horvat/Foto:Privatni album
Ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar Romana Horvat/Foto:Privatni album

- Nadamo se da će nam se još zainteresiranih javiti na radionicu do 5. ožujka. Ovo je prva ovogodišnja aktivnost koju provodimo s obzirom da prije nismo mogli jer je u siječnju i veljači epidemiološka situacija bila loša. Nadam se da će sa 1. ožujkom stvari krenuti na bolje - rekla nam je Romana Horvat i dodala kako planiraju još ovakvih aktivnosti i programa u ožujku, uključujući i radionice za djecu, a nakon godinu dana će se po prvi put sastati i Čitateljski klub u knjižnici.

Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar od ožujka polako kreće s kulturno-animacijskim programima, iako još, iz epidemioloških razloga, neće krenuti s Književnim večerima.