Fotografija: Pučka i čitaonica često organizira hvale vrijedne akcije i događanja/Foto: Facebook/Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Pučka i čitaonica često organizira hvale vrijedne akcije i događanja/Foto: Facebook/Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Do kraja godine možete kupiti neku zgodnu knjigu za samo 5 kuna

Riječ je uglavnom o knjigama koje knjižnica ima u više primjeraka, ali kupiti možete i neke starije leksikone, lektirne naslove i drugo



Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar do kraja ove godine organizira veliku rasprodaju otpisanih knjiga po cijeni od 5 kuna po naslovu.

Riječ je uglavnom o knjigama koje knjižnica ima u više primjeraka, ali kupiti možete i neke starije leksikone, enciklopedijska izdanja, lektirne naslove i drugo.

- Nakon provedene djelomične revizije studijskog odjela u lipnju ove godine i redovnog otpisa knjižnične građe na dječjem odjelu izlučili smo knjižničnu građu koja više ne zadovoljava po nekom od kriterija (zastarjelost, dotrajalost, duplikati). Naime, nakon očitovanja matične službe sa sjedištem u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ Bjelovar i Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb, odlučili smo korisnicima knjižnice ponuditi otpisanu građu po vrlo povoljnoj cijeni od svega 5 kn. Nijedan postupak otpisivanja građe nije rađen djelomično i površno te se poštivao Pravilnik o reviziji i otpisu knjižnične građe (NN 21/2002.) te uz suglasnost matične službe i savjetnice za narodne knjižnice pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagreb, izjavila je ravnateljica knjižnice Romana Horvat i pritom pozvala sve naše sugrađane da si u ovo predblagdansko vrijeme popune svoje kućne biblioteke ili nekome poklone knjigu.