Fotografija: Foto: Tanja Novotni Golubić
Galerija
Foto: Tanja Novotni Golubić

Daruvarski vrtićanci i školarci pogledali u kinu češku bajku "Krakonošova tajna"

"Djeca i mladež uronili su u ljepotu češkog jezika i u svijet češkog folklora. Nadamo se da je ovaj događaj donio radost i inspiraciju našim mladim i starim gledateljima", poručila je Novotni Golubić



DARUVAR - Vrtićanci i školarci iz Daruvara koji pohađaju nastavu češkog jezika pogledali su jutros češki film, bajku Krakonošovo tajemství (Krakonošova tajna) u dvije dopodnevne projekcije. Te projekcije dio su šire manifestacije Mjesec materinjskog jezika koju već tradicionalno organizira Bjelovarsko- bilogorska županija.

Foto: Tanja Novotni Golubić
Foto: Tanja Novotni Golubić

- Jutros je bilo puno bajkovitih avantura! Djeca i mladež iz čeških škola i vrtića uronili su zajedno s nama u ljepotu češkog jezika, svijeta češkog folklora i pogledali filmsku bajku Tajna Krakonoša! Hvala Kinu Daruvar i Češkoj televiziji na suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom u ovoj projekciji.

Inspiracija mladima i starima

Nadamo se da je ovaj događaj donio radost i inspiraciju našim mladim i starim gledateljima, poručila je dožupanica za češku nacionalnu manjinu, Tanja Novotni Golubić.

Foto: Tanja Novotni Golubić
Foto: Tanja Novotni Golubić

Dodajmo, u sklopu istog programa idućeg će tjedna biti prikazan još jedan češki film koji će biti otvoren za javnost. Zove se "Bezva zuby na zásnuby" prevedeno "Super zubi za zaruke".

Film je na rasporedu u petak 23. veljače u 19 sati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!