Fotografija: Daruvarske mažoretkinje ove godine slave 5. rođendan/ Foto: Daruvarske mažoretkinje
Galerija
Daruvarske mažoretkinje ove godine slave 5. rođendan/ Foto: Daruvarske mažoretkinje

Daruvarske mažoretkinje slave 5. rođendan: "Po prvi put na pozornicu će se popeti i mame"

"U pripremi je i tombola s pet nagrada, poput ulaznica za bazen i kino, majica s našim logom, butelja vina, sireva te voskova za svijeće", kaže Ivana Horvat



Daruvarske mažoretkinje danas slave svoj peti rođendan, a tim povodom pripremaju rođendanski koncert. Prema riječima njihove voditeljice Ivane Horvat, pripremljen je doista bogat i zabavan program.

- Osim naših djevojaka koje će izvesti svoje točke imamo i malu novost. Naime, u pripremi je točka mame i kćeri. Jedva čekamo vidjeti njihov zajednički nastup, budući da je na treningu to izgledalo jako zanimljivo, istaknula je Ivana Horvat.

Bogata tombola

Dodaje i to da im u goste i ovog puta stižu mažoretkinje iz Nedelišća, kao i kolegice iz Male Subotice te Garešnice. Nadalje, u sklopu rođendanskog koncerta nastupit će i mladi pjevač iz Zagreba Viktor Kolmar, koji je zadužen da malo "razbije" plesne točke.

Sve je spremno za subotnji tulum/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Sve je spremno za subotnji tulum/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Kako kaže, u pripremi je i tombola s pet nagrada povodom isto toliko godina djelovanja njihove družine.

- Na ulazu će svi dobiti svoj broj, koje ćemo potom izvlačiti. Što se nagrada tiče, imamo nekoliko sponzora tako da će se tu naći ulaznice za bazen i kino, majice s našim logom, butelje vina, sirevi te voskovi za svijeće, poručila je voditeljica Daruvarskih mažoretkinja.

55 aktivnih članica

Inače, ova skupina danas broji 55 članova, što je s obzirom na sami početak itekako zavidna brojka.

- Nisam imala nikakva očekivanja prilikom pokretanja ove priče prije pet godina. Tada sam imala pet, šest curica, a kasnije smo svake godine primili između 10 i 12 novih članica. Naravno, dolazi tu i do generacijske smjene, budući da dio djevojaka odlazi na studij, ali doista smatram da je brojka od 55 aktivnih članica jako velika. Tim više što smo imali dvije pandemijske godine, u kojima nismo mogli trenirati normalno, ali u konačnici smo se ipak izvukli, zaključila je Ivana Horvat. 

Unatoč pandemiji broj članica konstantno raste/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Unatoč pandemiji broj članica konstantno raste/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Za kraj recimo i to da je rođendanski nastup zakazan za danas, 20. siječnja, s početkom u 18 sati u daruvarskoj kinodvorani. 

Plakat/ Foto: Daruvarske mažoretkinje
Plakat/ Foto: Daruvarske mažoretkinje

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!