Fotografija: U interaktivnoj i blago edukativnoj igri mali gledatelji će i sami naučiti ponešto o ponašanju u ordinaciji i savladavanju nepotrebnih strahova, te ispravnom odnosu prema prijateljima/Foto: POU Daruvar
Galerija
U interaktivnoj i blago edukativnoj igri mali gledatelji će i sami naučiti ponešto o ponašanju u ordinaciji i savladavanju nepotrebnih strahova, te ispravnom odnosu prema prijateljima/Foto: POU Daruvar

Daruvarske mališane sutra čeka lutkarska predstava Mire Gavrana "Doktor od životinjica"

Veterinar i njegov medicinski brat papagaj će pomoći psu i mačku savladati svoje strahove od dolaska u ordinaciju, te će ih pri tome naučiti kako riješiti uzajamne sukobe i zadobiti istinsko prijateljstvo...U daruvarskoj kinodvorani ove subote prikazuje se lutkarska predstava "Doktor od životinjica" Dječje scene Teatra Gavran. Predstava koja će se održati 20. travnja 2024. u 11 sati u sklopu je Male škole kulture te je kao takva besplatna.

- Kao što naši vjerni posjetitelji već sigurno znaju, sva događanja iz ovog projekta su besplatna zahvaljujući Zakladi "Hrvatska za djecu". Projekt provodi Pučko otvoreno učilište Daruvar s Gradom kao partnerom, kažu iz POU Daruvar.

Lutkarska predstava besplatna je za sve/Foto: PUO Daruvar
Lutkarska predstava besplatna je za sve/Foto: PUO Daruvar

Nakon petnaest godina uspješnog djelovanja i igranja svojih predstava za odrasle u Zagrebu, te diljem Hrvatske i Europe, Teatar Gavran je pokrenuo i svoju dječju scenu.

Poznati lektirni pisac za mlade

Prva predstava je upravo lutkarski igrokaz “Doktor od životinjica”, čiji je autor Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski kazališni pisac u zemlji i inozemstvu, poznati lektirni pisac za mlade, te hrvatski kandidat za Nagradu ANDERSEN za 2016. godinu, najznačajniju svjetsku nagradu za dječju književnost.

Foto: Vladan Ivković
Foto: Vladan Ivković

Redatelj i kreator lutaka za ovu predstavu je Jakov Gavran, magistar glume i lutkarstva, dok će uz njega lutke animirati i diplomirani glumci-lutkari Luka Bjelica i Borna Galinović. Dramaturg na ovoj predstavi je Hrvoje Seršić, doktor lutkarstva i docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Glazbu i stihove je napisala Hana Huljić, magistra glazbene teorije i kompozicije.Oblikovatelj svjetla: Mario Vnučec, oblikovatelj tona: Neven Zebić.

O predstavi

Priča ovog igrokaza je jednostavna, nježna i zabavna, te primjerena djeci od 3 do 7 godina. U ordinaciji šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas i mladi mačak zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji. Veterinar i njegov medicinski brat papagaj će pomoći psu i mačku savladati svoje strahove od dolaska u ordinaciju, te će ih pri tome naučiti kako riješiti uzajamne sukobe i zadobiti istinsko prijateljstvo.

U interaktivnoj i blago edukativnoj igri mali gledatelji će i sami naučiti ponešto o ponašanju u ordinaciji i savladavanju nepotrebnih strahova, te ispravnom odnosu prema prijateljima.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!