Fotografija: Goran Gatalica/Foto: Gradska knjižnica Varaždin
Goran Gatalica/Foto: Gradska knjižnica Varaždin

Daruvarčanin Goran Gatalica sutra u Zavičajnom muzeju predstavlja svoju zbirku haiku poezije

Na promociji će sudjelovati novinar i publicist Mato Pejić i profesorica hrvatskog jezika Sanja Janković uz glazbenu pratnju Glorije Zacskai. Ulaz je besplatanOgranak Matice hrvatske u Daruvaru i Zavičajni muzej Daruvar organiziraju ovog četvrtka predstavljanje višejezične zbirke haiku poezije "Noćni jasmin", daruvarskog autora Gorana Gatalice.

Ovaj kulturni događaj moći ćete popratiti u dvorcu grofa Jankovića s početkom u 19 sati.

Svestrani Daruvarčanin

Svestrani Daruvarčanin Goran Gatalica dobitnik je nekoliko desetaka priznanja i nagrada za poeziju i haiku. U Daruvaru je završio osnovnu školu i opću gimnaziju, dok je u Zagrebu završio Prirodoslovno-matematički fakultet. Tamo je prvo završio studij za profesora fizike i kemije, a potom i studij za inženjera kemije, nakon čega upisuje doktorski studij fizike. Poeziju i prozu piše na kajkavskom dijalektu i hrvatskom standardnom jeziku.

Na promociji će uz Gorana sudjelovati novinar i publicist Mato Pejić i profesorica hrvatskog jezika Sanja Janković uz glazbenu pratnju Glorije Zacskai.

Za vrijeme promocije moći ćete popiti i šalicu čaja od jasmina. Ulaz i čaj su besplatni, ali morate ponijeti vlastitu šalicu za čaj.