Fotografija: Dođite na blagdanska događanja u Sirač/ Foto: Općina Sirač
Galerija
Dođite na blagdanska događanja u Sirač/ Foto: Općina Sirač

DAR SVIM SIRČANIMA Općina poziva sve na Božićni koncert i besplatnu predstavu za djecu

Božićni koncert s mnoštvom izvođača će se održati 16. prosinca u 18 sati u Hrvatskom domu u Siraču. Predstava za djecu Bjelovarskog kazališta “POTRAGA ZA DJEDOM MRAZOM" bit će tri dana kasnije



SIRAČ – Dva sjajna događanja koja će zasigurno svima ugrijati srca u ove blagdanske dane, u pripremi su u Siraču.

Prvo je 16. prosinca, a radi se o paljenju 3. adventske svijeće i Božićnom koncertu na kojemu će nastupati brojni izvođači.

Moći ćete uživati u nastupu osnovnoškolaca i vrtićanaca iz Sirača, nastupit će Zbor Matice umirovjenika Sirač, Zbor Udruge Nijemaca i Austrijanaca Sirač, Zbor baptističke crkve Sirač, Zbor župe Pohoda blažene djevice Marije Sirač, Caritas župe Pohoda blažene djevice Marije Sirač, KUD Kamen Sirač, Češka beseda Šibovac i Tamburaški sastav Fakini.

Foto: Općina Sirač
Foto: Općina Sirač

- Bliži se Božićni koncert, dođite svi i budite s nama za vrijeme i nakon koncerta. Uživajte u druženju i božićnim pjesmama, a okrijepite se uz kolače i čaj. Slavimo radost i veselje, poručuju iz Općine Sirač.

Koncert će se održati u 18 sati u Hrvatskom domu u Siraču.

Radost za najmlađe

Tri dana kasnije na svoje će doći najmlađi Sirčani.

Foto: Općina Sirač
Foto: Općina Sirač

- Pozivamo vas da dođete u utorak (19.12.2023.) u 18:00 sati u Hrvatski dom u Sirač na predstavu “POTRAGA ZA DJEDOM MRAZOM" koju će izvesti Bjelovarsko kazalište. Predstava je za svu djecu i mještane Općine Sirač i okolice. Veselimo se nadolazećem tjednu, poručuju iz Općine.

Valja spomenuti kako je ulaz na predstavu besplatan.

Načelnik Općine Sirač Igor Supan kazao nam je kako je Božićni koncert već tradicija u Siraču, izuzev kada je bila korona.

- Imamo i jednu novost, a to je da ćemo svi zajedno nakon koncerta upaliti 3. svijeću.  Bit će tamo i mali adventski sajam, udruge će predstaviti svoje proizvode poput kuhanog vina, rakije, čaja, kolača, kobasica. Sve će to biti u dvorištu ispred Hrvatskog doma. Naravno, sve ovisi o vremenu, kazao je načelnik.

Što se tiče događanja za djecu, veseli ih što će ih sve okupiti na predstavi.

- I za Dan Općine imali smo neštp slično. Već tada smo rekli da ćemo ponoviti ideju i okupiti naše najmlađe. Tražili smo stoga božićnu predstavu koja će ih zasigurno nasmijati i učiniti sretnima, neka znaju da mislimo na njih, poručio je Supan.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!