Fotografija: Foto: Vladimir Bilek
Galerija
Foto: Vladimir Bilek

Dani češke kulture i gastronomije: "U Končanici sutra fešta uz tri kotla fiša i obilje zabave"

Ovogodišnji novitetet na Danima češke kulture i gastronomije su kočija s konjima te dodatni sadržaji, odnosno kutak za mališane



KONČANICA – Končanica se sprema za veliku sutrašnju proslavu koja će zasigurno i ovoga puta privući velik broj gostiju sa svih strana županije pa i šire. Dakako, radi se o Danima češke kulture i gastronomije - Končenické hody koji se ove godine održava u svibnju.

Foto: Vladimir Bilek
Foto: Vladimir Bilek

Manifestacija je u organizaciji Češke besede Končanica i Savjeta za nacionalne manjine posredstvom Saveza Čeha u RH te uz veliku pomoć Općine Končanica.

Sve počinje budnicom

Kristina Kvapil, predsjedica ČB Končanica ujedno je zahvalila na donaciji ribe i Ribnjačarstvu Končanica. Zahvaljujući njima, ove će godine organizatori ispuniti obećanje te će umjesto prošlogodišnja dva kotla, ove godine za posjetitelje biti pripremljeno čak tri kotla fiš paprikaša.

No, krenimo redom…

Bogat i zanimljiv program počinje u već u 7 sati budnicom koju svira puhački orkestar Češke besede Končanica.

Foto: Vladimir Bilek
Foto: Vladimir Bilek

- Od 10 sati počinje fišijada, natjecanje u kuhanju fiša. S jučerašnjim danom, prijavljeno je šest ekipa, a osim toga priprema se i fiš za prodaju. Kako smo obećali, ove godine bit će tri kotla. Lani smo imali dva pa je bilo skoro premalo. Bit će moguća konzumacija na mjestu ili se može ponijeti sa sobom, kaže nam predsjednica ČB Končanica Kristina Kvapil.

Etno ponuda, kočija s konjima, dječji kutak

Gastronomski dio će započeti od 17 sati otvorenjem štandova. Bit će i etno ponuda, a organizatori se nadaju lijepom vremenu.

- U 18 i 30 bit će kratka ponuda, a u 19 počinje koncert na kojem će svirati Puhački orkestar ČB Končanica. Glavni program počinje u 20 sati, a na njemu sudjeluju češke besede Daruvar, Zagreb, Končanica, hrvatski KUD Vrpolje, SKD Prosvjeta, slovački KUD iz Jelisavca i Zajednica Mađara iz Pisanice.

Foto: Vladimir Bilek
Foto: Vladimir Bilek
Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Dodajmo, ovogodišnji novitetet na Danima češke kulture i gastronomije - Končenické hody su kočija s konjima te dodatni sadržaji, odnosno kutak za mališane.

Planirano mjesto održavanja manifestacije je parkiralište i betonsko igralište ispred sportske dvorane u Končanici. Sve završava zabavom uz Flash band.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!