Fotografija: Daruvarska će knjižnica Dječji tjedan obilježiti radionicom i besplatnim učlanjenjem za djecu do osmog razreda OŠ/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Daruvarska će knjižnica Dječji tjedan obilježiti radionicom i besplatnim učlanjenjem za djecu do osmog razreda OŠ/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Danas u daruvarskoj knjižnici možete besplatno učlaniti djecu, a to nije sve...

"Namjeravamo promovirati zdrav život i očuvanje prirode jer je Dječji tjedan posvećen upravo tim temama. Tako da zbilja sve činimo da se približimo djeci", kazala je ravnateljica Horvat




DARUVAR – Tek što su odradili zanimljive aktivnosti vezane uz Međunarodni dan starijih osoba, u daruvarskoj Pučkoj knjižnici i čitaonici bacili su se na još jedno tradicionalno obilježavanje – ovoga puta riječ je o Dječjem tjednu u knjižnici. Za razdoblje od 4. do 8. listopada pripremili su obilje raznovrsnih aktivnosti za najmlađe korisnike, a o čemu je točno riječ, otkriva nam Romana Horvat, ravnateljica knjižnice.

Besplatno učlanjenje

- S obzirom da je Daruvar Grad prijatelj djece, ideja iz samog Grada daruvara je da se sve ustanove koje imaju djecu kao korisnike u Dječjem tjednu pozabave upravo djecom. Mi, inače, na Međunarodni dan djece koji je 4. listopada nudimo besplatna učlanjenja u knjižnicu, s tim da će se ove godine djeca besplatno moći učlaniti na cijelu godinu, ne samo do kraja tekuće godine. Mislim da je to i više nego inače, to je jedinstvena prilika koju dosad nismo imali u našoj knjižnici.

<p>Idući će tjedan u daruvarskoj knjižnici sve biti u znaku najmlađih/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar</p>

Idući će tjedan u daruvarskoj knjižnici sve biti u znaku najmlađih/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Besplatno učlanjenje namijenjeno je djeci od rođenja pa sve do završetka osmog razreda – kazala nam je Romana Horvat dodavši kako u ponedjeljak knjižnica radi od 8 do 14 i 30 sati.

U četvrtak u knjižnicu pak dolazi Daruvarčanka Ivona Jurišić, magistrica socijalne pedagogije koja je dugi niz godina radila u osnovnoj školi.

Popularna radionica

-Ivona će u četvrtak u 17 sati održati radionicu za naše predškolce pod nazivom Mindfulness. Ta je radionica veoma popularna kod mladih roditelja, mi ju dosad nismo nikada imali i stoga očekujem veliki odaziv – naglasila je Horvat dodavši kako su ostale aktivnosti vezane uz društvene mreže.

<p>Djeca su napokon ponovno počela grupno dolaziti u prostor knjižnice/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar</p>

Djeca su napokon ponovno počela grupno dolaziti u prostor knjižnice/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

-Pratite društvene mreže, Instagram i Facebook knjižnice, lajkajte ako već niste jer i na društvenim mrežama nudimo svašta  zanimljivog. Namjeravamo dodatno promovirati zdrav život i očuvanje prirode s obzirom da je Dječji tjedan posvećen upravo tim temama.

<p>Na Dječjem odjelu bit će izložene knjige o očuvanju prirode i zdravlju/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar</p>

Na Dječjem odjelu bit će izložene knjige o očuvanju prirode i zdravlju/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Još ću dodati kako će na dječjem odjelu u knjižnici i fizički biti izdvojene knjige vezane uz očuvanje prirode i zdravlje. Tako da zbilja sve činimo da se približimo djeci – kazala je ravnateljica i posebno naglasila kako su jako sretni jer su im se u knjižnicu počele vraćati grupe vrtićaraca i školaraca koje su im jako nedostajale.

Prilagodba novom načinu

-Gotovo dvije godine škole i vrtići nam nisu dolazili, nedostajali su nam i radosni smo što se sve nekako vraća u normalu. Mi se naprosto moramo naučiti živjeti s koronom i prilagoditi se svim tim novitetima koji su nam nametnuti – zaključila je Horvat pozvavši još jednom sve mališane da u tjednu koji dolazi podjete Pučku knjižnicu i čitaonicu Daruvar.