Fotografija: Daruvarski dvorac Jankovića u objektivu Predraga Uskokovića/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Daruvarski dvorac Jankovića u objektivu Predraga Uskokovića/Foto: Predrag Uskoković

Centar Rudolf Steiner večeras otvara izložbu slika nastalih na likovnim kolonijama

"Prilika je to da se pomogne Centru jer svaki prihod koji se ostvari prodajom slika bit će iskorišten za poboljšanje uvjeta života i rada korisnika", kazala je ravnateljica Silvija Kancijan i pozvala što veći broj građana da se odazovu




DARUVAR – Večeras, s početkom u 19 sati otvara se humanitarna, prodajna izložba slika iz fundusa Centra Rudolfa Steinera. Svečano otvorenje je u Galeriji Grada Daruvara u Dvorcu grofa Jankovića.

Djela starijeg datuma

-Centar Rudolf Steiner već drugu godinu nema likovnu koloniju koja se inače, tradicionalno održavala na dan ustanove. No, iz ranijih opusa imamo velik broj umjetničkih slika pa je ovo idealna prilika da se te naše slike koje su uskladištene pokažu široj javnosti. Prilika je to ujedno da se pomogne Centru jer svaki prihod koji se ostvari prodajom slika bit će iskorišten za poboljšanje uvjeta života i rada korisnika Centra Rudolf Steiner – kazala je ravnateljica Silvija Kancijan i pozvala što veći broj građana da se odazovu i dođu u što većem broju.

<p>Plakat sa svim potrebnim informacijama/Foto: Centar Rudolf Steiner</p>

Plakat sa svim potrebnim informacijama/Foto: Centar Rudolf Steiner

Napomenula je kako će se moći vidjeti djela nastala na ranijim kolonijama, od prije šest godine, dok neke datiraju od samih početaka Centra.

Suradnja s Gradom

-Riječ je možda o već zaboravljenim djelima, djelima koja javnost nije možda niti vidjela dosad, a izložit ćemo ukupno 54 djela – zaključila je Kancijan dodavši kako je izložba organizirana u suradnji s Gradom Daruvarom.

-Pobrinuli smo se da se Daruvar može ponositi još jednom izložbom, u njoj će moći uživati ne samo Daruvarčani već i građani okolnih mjesta koji su primjerice na liječenju ili rehabilitaciji. Uz šetnju parkom i uz posjet Dvorcu, mogu uživati i u našoj prodajnoj izložbi – istaknula je ravnateljica.

Inače, izložba se može pogledati sve do 27. rujna, subotom od 10 i 30 do 14 sati.