Fotografija: Svi Bjelovarčani sutra će tokom prijepodneva imati priliku šetati s lutkama/Foto: Bjelovarsko kazalište
Galerija
Svi Bjelovarčani sutra će tokom prijepodneva imati priliku šetati s lutkama/Foto: Bjelovarsko kazalište

Bjelovarsko kazalište pripremilo četiri sjajna događaja: "Smislili smo za svakoga ponešto"

Bjelovarčani u subotu mogu prošetati s lutkama, u nedjelju mogu pogledati dvije predstave, a u ponedjeljak doći na promociju knjigeBJELOVAR – Bjelovarsko kazalište obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade te Svjetski dan lutkarstva. Stoga su bili vrijedni i unaprijed pripremili bogat program. U tri dana Bjelovarčani će moći uživati u čak četiri događanja.

O čemu je točno riječ, odala nam je voditeljica Bjelovarskog kazališta Margareta Fabičević.

Dvije predstave u istome danu

-Tako je, pripremili smo za svakoga ponešto. Svjetski dan kazališta za djecu i mlade je 20. ožujka pa toga dana najprije pozivamo sve da nam se pridruže u 17 sati i pogledaju predstavu „Nevolje princeze lijepe“. To je predstava za djeca, dok u 20 sati istoga dana, dakle u subotu navečer, prikazujemo predstavu za mlade i odrasle pod nazivom „Asimptote“. To je krimić i nagrađivana predstava. S njom smo na državnom festivalu osvojili nagradu za najbolju režiju. Riječ je o izvrsnoj predstavi i voljela bih, naravno, da nam dođe što više gledatelja, kazala nam je Margareta.

U tri dana Bjelovarčane čekaju čak četiri događanja/Foto: Bjelovarsko kazalište
U tri dana Bjelovarčane čekaju čak četiri događanja/Foto: Bjelovarsko kazalište

Budući da u Bjelovarskom kazalištu obilježavaju i Svjetski dan lutkarstva, za tu prigodu osmislili su „Šetnju s lutkama“, koja će biti upriličena u subotu, dakle sutra, s početkom u 11 sati i kretat će od fontane, preko korza do Dječjeg odjela knjižnice.

Šetnja s lutkama 

-To će biti lutke koje su tokom godina igrale u raznim predstavama, prošetat će s našim građanima i malo se s njima podružiti. I za ponedjeljak čuvamo šećer na kraju, a to je promocija knjige Slobodanke Martan. To su lutkarski tekstovi za djecu koji su vrlo, vrlo zanimljivi, kvalitetni, edukativni i zabavni, pojasnila nam je Margareta i pozvala Bjelovrčane da izaberu za sebe ponešto od planiranog te si uljepšaju nadolazeći, proljetni vikend.