Fotografija: Fran je bio jedan od 10 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske/Foto: Gimnazija Bjelovar
Galerija
Fran je bio jedan od 10 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske/Foto: Gimnazija Bjelovar

Bjelovarski gimnazijalac u Dubrovniku se okušao na državnom natjecanju iz umjetnosti i dizajna

Fran Jukić u Dubrovniku je po prvi put nakon nekoliko godina imao priliku slikati, i to na Slikarsko-dizajnerskom odjelu Umjetničke škole Luke Sorkočevića



BJELOVAR - Bjelovarski gimnazijalac Fran Jukić, učenik trećeg razreda, predstavljao je Bjelovarsko-bilogorsku županiju na državnom natjecanju – izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2024.

Imao je čast biti dijelom skupine gimnazijalaca iz Hrvatske, njih 10, koji su se natjecali u kategoriji 2 A (gimnazija, 1. – 4. razred). Franov je mentor nastavnik Likovne umjetnosti Hrvoje Baltić, prof., a u Dubrovnik ga je pratila Ivana Peulja, prof.

Uz gimnazijalce se natjecalo i 10 osnovnoškolaca u kategoriji 1 A – Likovna kultura te 10 učenika iz škola primijenjenih umjetnosti, vizualnih umjetnosti i dizajna.

Akvarel s floralnim motivom 

U Franovoj je kategoriji zadatak bio akvarel s floralnim motivom te kratki esej. Budući da je Fran više „informatički“ tip i na županijskoj je razini izradio plakat u aplikaciji, u Dubrovniku je po prvi put nakon nekoliko godina imao priliku slikati, i to na Slikarsko-dizajnerskom odjelu Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Foto: Gimnazija Bjelovar
Foto: Gimnazija Bjelovar

- Natjecanje se održalo u Dubrovniku od 15. do 17. travnja u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje. Naši su domaćini u Dubrovniku bili nastavnici i učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića u čijoj je svečanoj dvorani postavljena izložba ovogodišnjih radova. Uz sve obaveze učenici i njihovi mentori razgledali su Grad i posjetili njegove brojne znamenitosti. Puna srca i ponosni na našeg Frana i njegovog mentora vratili smo se u našu gimnaziju, poručila je prof. Ivana Peulja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!