Fotografija: Ne propustite promociju koja će se održati 18. travnja/Foto: Narodna knjižnica
Ne propustite promociju koja će se održati 18. travnja/Foto: Narodna knjižnica "P. Preradović" Bjelovar

Bjelovarčanka Slobodanka Martan promovira zbirku igrokaza: "Idealno za sve koji rade s djecom"

Šest igrokaza u zbirci aktualiziraju teme poput nesebične ljubavi, prihvaćanja drugih i drugačijih, poštenja, pomaganja starijima, upozoravaju na štetnost ljutnje, potiču samopouzdanje...



BJELOVAR – Iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar pozivaju sve svoje sugrađane na predstavljanje zbirke igrokaza Bjelovarčanke Slobodanke Martan "Dar najveći od svih".

Promocija će se održati u utorak, 18. travnja 2023. u 19 sati na Studijskom odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović".

Organizatori događanja su uz Narodnu knjižnicu "Petar Preradović" Bjelovar i Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske.

Šest igrokaza

Inače, Slobodanka Martan nastavnica je hrvatskoga jezika, te piše i režira lutkarske igrokaze za „malu“ i „veliku djecu“. Godine 2022. u izdanju Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske iz tiska izlazi njena druga zbirka igrokaza DAR NAJVEĆI OD SVIH.  Šest igrokaza okupljenih u zbirci aktualiziraju teme poput nesebične ljubavi, prihvaćanja drugih i drugačijih, poštenja, pomaganja starijima, naglašavaju važnost govorenja istine, upozoravaju na štetnost ljutnje, potiču samopouzdanje.

Razigrani, ali i ozbiljni

Urednica, Tina Gatalica kaže kako su Igrokazi Slobodanke Martan razigrani i raspjevani, ali i ozbiljni i mudri, korisni i dragocjeni.

-Odrasle podsjećaju na skriveno blago u njima samima, malene poučavaju, osvjetljavaju im put i šapuću tajnu o DARU NAJVEĆEM OD SVIH…

Zbog naglašene odgojne, ali i estetske i edukativne vrijednosti istinski su dar svima koji rade s djecom i za djecu: odgojiteljima, pedagozima, nastavnicima, knjižničarima, voditeljima kazališnih i lutkarskih družina, roditeljima, ističe Gatalica.

U programu promocije ove hvalevrijedne zbirke igrokaza uz autoricu, sudjelovat će Vedrana Spajić-Vrkaš – recenzentica, Jasmina Božić – recenzentica, Ranko Milić – glazbenik i Tina Gatalica – urednica zbrke.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!