Fotografija: Noć muzeja u Bjelovaru se održava na tri lokacije/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar
Galerija
Noć muzeja u Bjelovaru se održava na tri lokacije/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar

Bjelovarčani u Noći muzeja mogu uživati na tri lokacije. Evo svih detalja

Gradski muzej Bjelovar, uz stalni postav, pripremio je otvorenje dviju izložbi, dok je Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije i ove godine spremio događaja na Barutani i muzeju u Nazorovoj



Da su "Muzeji važni", što je ujedno i slogan ovogodišnje Noći muzeja, moći će se uvjeriti i Bjelovarčani. Baš kao i prošle godine, svoja vrata otvorit će Gradski muzej Bjelovar, ali Galerija "Barutana 1991."

Dvije izložbe u Gradskom muzeju

Uz razgledavanje stalnog muzejskog postava od 18 sati, Gradski muzej Bjelovar za 18. izdanje Noći muzeja pripremio je i dvije izložbe. Naime, u 19 sati predviđeno je otvorenje izložbe ‘Nasta Rojc iz bjelovarskih zbirki’, dok će pola sata kasnije biti otvorena i izložba Darka Markića ‘Boja kože u pejzažu’.

Program Gradski muzej Bjelovar/Foto: Gradski muzej Bjelovar
Program Gradski muzej Bjelovar/Foto: Gradski muzej Bjelovar

Recimo i to da će izložba posvećena Nasti Rojc biti otvorena do 27. ožujka, dok će posjetitelji u slikama Darka Markića moći uživati do 25. veljače.

"Barutana 1991."

Kako i priliči, Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije središnji događaj u sklopu manifestacije smjestio je na Barutani. Naime, tamo će članovi Airsoft kluba C.A.T. statirati u odorama proizašlima iz Domovinskog rata.

- Prigodno, u galerijskom prostoru bit će izložena i airsoft oprema, koju će posjetitelji moći isprobati te saznati nešto i o tom sve popularnijem hobiju. Po prvi puta javnosti će biti dostupna i unutrašnjost vozila na postavu na otvorenom, koja će biti i osvijetljena, stoga se posebnom dojmu nadamo u kasnim večernjim satima. Uz spomenuto, već tradicionalno šestu godinu za redom otvoren je i naš Stalni muzejski postav Domovinskog rata u Nazorovoj. Programi su za posjetitelje otvoreni od 16 do 21 sat, poručili su iz DOHVT-a, dodavši da je pokrovitelj njihovih događaja Zajednica udruga u kulturi Bjelovar.

Program Barutana/ Foto: DOHVT
Program Barutana/ Foto: DOHVT

Kao što je poznato, ovogodišnja Noć muzeja održava se u petak, 27. siječnja. 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!