Fotografija: Sve je spremno za 21. izdanje Međunarodnog tjedna udaraljkaša/ Foto: IPEW
Galerija
Sve je spremno za 21. izdanje Međunarodnog tjedna udaraljkaša/ Foto: IPEW

Bjelovar ponovno postaje središte udaraljkaša: "Dolaze glazbenici iz Japana i Španjolske"

"Koncert otvaranja kao i svih dosadašnjih godina bit će onaj rezidentnog ansambla festivala biNg banNga, a predstavit će se i neki od solista sa zagrebačke Muzičke akademije", kaže Igor LešnikOd četvrtka, 18. siječnja, Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija pretvaraju se u svjetsko središte udaraljkaške umjetnosti. Tog dana započet će 21. izdanje jedinstvenog glazbenog događaja na ovim prostorima, Međunarodni udaraljkaški tjedan, Internacional Percussion Ensemble Week, IPEW 2024. 

Koncertni program traje od 18. do 20. siječnja 2024.

Gosti iz Japana i Španjolske

- Svašta smo pripremili, a izdvojio bih naše inozemne goste. Dolazi nam veliki ansambl od deset izvođača iz Španjolske. Dolaze i gosti iz Japana. Riječ je o profesionalnom ansamblu koji će održati završni koncert u subotu. Njih predvodi jedan iznimno poznati japanski udaraljkaš, kolega Shinito Ueno, koji je već dva puta bio u Bjelovaru. Koncert otvaranja kao i svih dosadašnjih godina bit će onaj rezidentnog ansambla festivala biNg banNga, ansambla udaraljki, a predstavit će se i neki od solista sa zagrebačke Muzičke akademije, poručio je idejni začetnik i umjetnički voditelj IPEW-a prof. Igor Lešnik.

Plakat 21. Međunarodnog tjedna udaraljkaša/ Foto: IPEW
Plakat 21. Međunarodnog tjedna udaraljkaša/ Foto: IPEW

Dodaje i to da će baš kao i prethodnih godina biti i mlađih ansambala iz glazbenih škola kao svojevrsne predgrupe koje će zagrijat nastupima i mlađe generacije udaraljkaša.

- Izdvojio bih i suradnju s rođendanom umjetnosti. To je jedno veliko događanje koje organizira umjetničko područje Sveučilišta u Zagrebu, događa se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a ide u izravnom prijenosu u europsku mrežu. U šestosatnom prijenosu svoje sudjelovanje imat će i gosti Međunarodnog tjedna udaraljkaša, što će biti izvrsno zagrebačko zagrijavanje za tri dana beskonačnih udaraljki u Bjelovaru, zaključio je Igor Lešnik.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!