Fotografija: Bjelovar je ovogodišnji domaćin Svjetskog dana lutkarstva/ Foto: Boris Scitar/CROPIX
Galerija
Bjelovar je ovogodišnji domaćin Svjetskog dana lutkarstva/ Foto: Boris Scitar/CROPIX

Bjelovar domaćin središnje proslave Svjetskog dana lutkarstva. Evo cijelog programa

Uz predstave, bit će održane i radionice izrada lutaka na temu "Šume". Cijeli program potpuno je besplatanUdruga Hrvatski centar UNIMA je ove godine odabrao Bjelovarsko kazalište da bude domaćin i suorganizator središnje proslave Svjetskog dana lutkarstva koji se obilježava 21. ožujka.

Kao svojevrsna najava, u nedjelju, 19. ožujka, organiziran je događaj pod nazivom Šetnja s lutkom. Okupljanje djece s lutkama bit će u 11 sati pokraj  paviljona u središnjem gradskom parku, a potom slijedu šetnja gradom.

Predstava Peća i vuk/ Foto: Bjelovarsko kazalište
Predstava Peća i vuk/ Foto: Bjelovarsko kazalište

Istog dana na rasporedu je i pretpremijera predstave Bjelovarskog kazališta Peća i vuk. 

Besplatne predstave i radionice

Program se nastavlja na Svjetski dan lutkarstva, kada su na rasporedu čak tri predstave. Pored toga, educirani voditelji, članovi udruge Hrvatski centar UNIMA organizira i dvije radionice izrade lutaka, vodeći se ovogodišnjom temom „Šume“.

- Tom prilikom prenijet će djeci osnove rada s lutkom, odnosno demonstrirati osnove animacije, poručili su organizatori te dodaju da su predstave i radionice besplatne.

U nastavku pogledajte kompletan program obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva u Bjelovaru. 

Program

Nedjelja, 19. ožujka 2023.

11,00 sati, Šetnja s lutkom – okupljanje djece s lutkama pokraj paviljona na Trgu Eugena Kvaternika te šetnja središtem grada.

Tradicionalna je to najava Svjetskog dana lutkarstva.

17,00 sati, pretpremijera predstave Bjelovarskog kazališta Peća i vuk, grupa Lutkar/ići, u suradnji s Glazbenom školom Vatroslava Lisinskog Bjelovar (za djecu od 4 do 8 godina).

Utorak, 21. ožujka 2023.

9,00 sati, predstava Kralj lavova

Predstava studenata 3. godine preddiplomskog studija glume i lutkarstva Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, pod mentorstvom izv. prof. Hrvoja Seršića i doc.art. Veronike Hardy Činčurak, (za djecu od 3 do 8 godina).

11,00 sati, predstava Cirkus animus

Predstava studenata 3. godine preddiplomskog studija glume i lutkarstva Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, pod mentorstvom doc.art. Nenada Pavlovića, (za djecu od 12 do 15 godina).

14,00 sati, radionica za učitelje - doc. art. Nenad Pavlović

15,00 sati, radionica za djecu - Goran Smoljanović

17,00 sati, premijera predstave Peća i vuk

Predstava Bjelovarskog kazališta, grupa Lutkar/ići, u suradnji s Glazbenom školom Vatroslava Lisinskog Bjelovar (za djecu od 4 do 8 godina).

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!