Fotografija: Big Band Bjelovar dobio vrijedno priznanje/Foto: Big Band Bjelovar
Galerija
Big Band Bjelovar dobio vrijedno priznanje/Foto: Big Band Bjelovar

Big Band Bjelovar nominiran za Porina u dvije kategorije: "Čast nam je biti u biranom društvu"

Ovo je nagrada rad i trud svih 19 glazbenika, od kojih je čak 13 iz Bjelovara i okolice. Sretni smo što imamo priliku predstaviti Bjelovar i bjelovarske glazbenike na nacionalnoj sceni, kaže Bruno Bišćan



Bing Band Bjelovar dobio je sjajno priznanje za svoj predan i mukotrpan rad. Naime, mladi bjelovarski glazbenici ostvarili su odličnu suradnju s Matijom Cvekom, koja je ovih dana nagrađena s čak dvije nominacije za prestižnu glazbenu nagradu Porin.

Nagrada za rad i trud 

- Naš trud i trud našeg producenta Zvonimira Bajevića na albumu "Matija Cvek & Big band Bjelovar - Izbirljivo i namjerno" prepoznali su stručnjaci. Nominirani smo u kategoriji Najbolji pop album, uz Darka Rundeka & Jazz orkestar HRT-a i Silente. Također, u kategoriji "Najbolja muška vokalna izvedba" koju također izvodimo s Matijom Cvekom nominaciju dijelimo s Massimom i Dinom Jelušićem, pohvalili su se iz Big Banda Bjelovar.

Alfa i omega Banda Bruno Bišćan nije skrivao zadovoljstvo dobiven priznanjem, iako kaže da su ih nominacije iznenadile.

Bruno Bišćan/ Foto: Lovro Brzović
Bruno Bišćan/ Foto: Lovro Brzović

- Nismo očekivali da ćemo se naći među takvim imenima. To nas je zbilja ugodno iznenadilo. Za nas je velika stvar što smo prošle godine uspjeli snimiti i izdati CD s Matijom Cvekom u izdavačkoj kući Menart. Oni su odlučili da je to materijal koji treba prijaviti za Porina i to u pop kategoriji. Najčešće su upravo u toj kategoriji nominirana najveća imena, stoga nam je velika čast biti u tom društvu, iskreno je poručio Bruno Bišćan.

Promocija Bjelovara

Kako kaže, veseli ga što se među ovogodišnjim nominacijama našao i Jazz orkestra HRT-a, čime se prezentira nova scena.

- Ovo je nagrada rad i trud svih 19 glazbenika, koliko naš čini Big Band Bjelovar, od kojih je čak 13 osoba iz Bjelovara i okolice. Sretni smo što imamo priliku predstaviti Bjelovar i bjelovarske glazbenike na nacionalnoj sceni, a sve to prepoznala je struka, zaključio je Bruno Bišćan, dodavši da što se nastupa tiče Bjelovarčanima spremaju nekoliko iznenađenja za ovu godinu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!