Fotografija: Pobjednici natječaja „Moji češki korijeni“/Foto: Tanja Novotni Golubić
Galerija
Pobjednici natječaja „Moji češki korijeni“/Foto: Tanja Novotni Golubić

Anita Res, Teo Petr i Alenka Njegovac pobjednici foto natječaja "Moji češki korjeni"

"Sve pristigle fotografije su vrlo kreativne, zanimljive i lijepe, a priče koje iza svih tih fotografija stoje su za nas posebne i vrlo dragocjene", poručuju iz Koordinacije vijeća češke manjineDARUVAR – Nakon sjednice Vijeća češke nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije u Češkom domu u Daruvaru, proglašeni su pobjednici foto natječaja "Moji češki korijeni".

Podsjetimo, natječaj je u srpnju raspisala Koordinacija vijeća i predstavnika češke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj s ciljem promocije češke kulture i tradicije te sa željom prikazati kako češka kultura utječe na život našeg društva i svijet oko nas.

Pristigle 63 fotografije

- Na natječaj, koji je trajao od 16. srpnja do 16. listopada pristigle su ukupno 63 fotografije, koje je poslalo 22 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Sve pristigle fotografije su vrlo kreativne, zanimljive i lijepe, a priče koje iza svih tih fotografija stoje su za nas posebne i vrlo dragocjene, poručuju iz Koordinacije vijeća i predstavnika češke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Na natječaj, koji je trajao od 16. srpnja do 16. listopada pristigle su ukupno 63 fotografije, koje je poslalo 22 natjecatelja iz cijele Hrvatske/Foto: Tanja Novotni Golubić
Na natječaj, koji je trajao od 16. srpnja do 16. listopada pristigle su ukupno 63 fotografije, koje je poslalo 22 natjecatelja iz cijele Hrvatske/Foto: Tanja Novotni Golubić

Prema ocjenama stručnog povjerenstva u sastavu: Lidija Dujmenović (NIU Jednota), Miroslav Horvat (Foto klub Daruvar) i Tatjana Bjelajac Raduka (RCF-FOTO d.o.o.) prigodnim nagradama su nagrađeni sljedeći autori i njihove fotografije:

1. mjesto: Anita Res - "Když Češi v Chorvatsku mají Dožínky, a Chorvatsko hraje kopanou ve finále Mistrovství světa" - Kada Česi u Hrvatskoj organiziraju Žetvene svečanosti a Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva

2. mjesto: Teo Petr - "Svadbena kapa"

3. mjesto: Alenka Njegovac - "Šukačka".

Zahvala organizatora

Ispred Koordinacije vijeća i predstavnika češke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj čestitali su pobjednicima, a svim sudionicima natjecanja kao i članovima povjerenstva zahvalili su na interesu, trudu i vremenu uloženom u sudjelovanju u foto natječaju „Moji češki korijeni“.