Fotografija: Predstava
Galerija
Predstava "Vukovi i ovce" je tragikomedija o svakodnevnom životu/Foto: Predrag Uskoković

Amatersko kazalište Daruvar ima novu predstavu: "Izlazimo pred najdražu publiku na svijetu"

Jako puno smo vježbali, radili na svakom pokretu i zaista vjerujem da predstava "Vukovi i ovce" ima zajamčen uspjeh, optimističan je Brkić



DARUVAR – Idućega tjedna, 12. travnja u Kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Daruvar bit će prikazana predstava Amaterskog kazališta Daruvar pod nazivom "Vukovi i ovce". Autori predstave su supružnici Marija i Denis Brkić.

Denis Brkić inače je i voditelj ove amaterske družine koja je najnoviju poslasticu na daskama pripremala gotovo pola godine. Sastajali su se dva puta tjedno po otprilike dva do tri sata. Ako se uzme u obzir da je riječ o glumcima amaterima, odnosno ljudima koji imaju svoje poslove i obitelji, onda se svakako može reći da su puno dali od sebe ne bi li predstava vidjela svjetlo dana.

Za najdražu publiku na svijetu

- Novom predstavom nastavljamo niz uspješnih izvedbi pred najdražom publikom na svijetu! Ulaznice možete kupiti u računovodstvu POU Daruvar i prije kino projekcija tijekom vikenda. Vidimo se u srijedu na premijeri. Cijena ulaznice je 5 eura, čime pomažete naše daljnje uspješno djelovanje, poručio je svojim sugrađanima Daruvarčanima Denis Brkić kojega smo zamolili da nam otkrije i neke detalje iz predstave ne bi li zainteresirali što više građana da ju dođe pogledati.

Foto: Amatersko kazalište Daruvar
Foto: Amatersko kazalište Daruvar

- Naša predstava "Vukovi i ovce" je tragikomedija o svakodnevnom životu. Otac je zbog određenih malverzacija pod istragom, pa stoga gubi pravo na novčana sredstva, račun mu je blokiran, a samim time njegova obitelj koja je naviknula na raskošni život, mora mijenjati stil života. Ujedno, otac ima i ljubavnicu koja ordinira kućom kao da je njezina, majka je s druge strane odana alkoholu i bez nekog cilja u života. Kćerka se navikava na novi život bez novca, suočena je s gubitkom nekih prijateljica koje su bile s njom dok je bila imućna, a sada joj okreću leđa. Ona traži izlaz iz te situacije ne bi li nastavila dalje nekim normalnim životom. U međuvremenu sreće "majstora za krive stvari". Naime, pokvarila joj se perilica, a susret s majstorom otkriva neke nove situacije s čovjekom koji je drugog ranga. I tu dolazi do prilagodbe, razlaza pa nanovo do zajedničkog jezika, otkriva nam Brkić neke od detalja iz predstave.

Teška predstava

Ne krije da je riječ o teškoj predstavi u kojoj do izražaja dolaze karakteri likova. Predstava je čak i nešto skraćena od prvotne ideje te je prepuna efekata i nijansiranja.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

-Sve je to bio prilično velik izazov za naše glumce amatere, njih devet, koji su predstavu pripremali između pet i šest mjeseci. No, mislim da će naposljetku sve ispasti odlično. Jako puno smo vježbali, radili na svakom pokretu i zaista vjerujem da predstava ima zajamčen uspjeh. Zalaganjem i pokazanim znanjem zaista smo poput poluprofesionalaca, optimističan je redatelj Brkić koje će zajedno sa suprugom Marijom cijelo vrijeme biti uz glumce. Kao i njihov tehničar, mladi Dinko Konjovoda koji će pomagati oko svjetla i zvuka tokom predstave.

Dodajmo, Brkić ima prilično veliko iskustvo u kazališnom svijetu, a godinama i piše tekstove kojih sada ima blizu 600 stranica. 

-Dosadilo mi je tražiti od drugih i moljakati tekstove koje onda moram prilagođavati našim uvjetima, velikom broju gledatelja i glumcima. Tako da smu i ovu predstavu osmislili supruga i ja.

Osmislili predstavu na kavi

Pitamo Brkića koliko mu je vremena trebalo da skiciraju i napišu jednu ovako sveobuhvatnu predstavu, a on "kao iz topa" odgovara.

Daruvarski glumci amateri/Foto: Predrag Uskoković
Daruvarski glumci amateri/Foto: Predrag Uskoković

-Osmislili smo ju dok smo sjedili na kavi restorana Terasa u parku. Sjedneš, uzmeš bilježnicu i kreneš... Svi koji su ikada nešto pisali, znaju o čemu govorim. Ovu predstavu smatramo jednom od najzahtjevnijih, jer se trudimo opravdati povjerenje publike i još jednom ju dobro zabaviti, kao i mnogo puta do sada. Deset godina rada je već iza nas i idemo dalje, kaže nam ovaj svestrani Daruvarčanin.

Podsjetimo, Amatersko kazalište Daruvar početkom ove godine proslavilo je svoj deseti rođendan.

Članovi Amaterskog kazališta Daruvar na proslavi 10. godišnjice rada/Foto: Facebook
Članovi Amaterskog kazališta Daruvar na proslavi 10. godišnjice rada/Foto: Facebook

-Za početak, podržava nas Grad Daruvar, a Pučko otvoreno učilište daje nam apsolutno sve resurse. Radimo kao dio POU. Jako smo zadovoljni, imamo svoj neki ritam. Sada je to na otprilike jednoj predstavi godišnje, prije je znalo biti i dvoje. Radimo bez ikakvih poteškoća, a dok god se trudimo i dobro radimo svoj posao, sva su nam vrata otvorena, zaključuje Brkić. 

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!