Fotografija: Milko Kiš iz Hladnog piva nastupa u Publicu: Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada/Foto: Fra Ma Fu Daruvar
Galerija
Milko Kiš iz Hladnog piva nastupa u Publicu: Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada/Foto: Fra Ma Fu Daruvar

7. Fra Ma Fu festival u Daruvaru nastupom će začiniti i Milko Kiš - Deda iz Hladnog piva

Festival reportaže i reportera otvara se 1. listopada u dvorcu grofa Jankovića izložbom fotografija Milana Pavića, a zatim slijedi serija zabavnih i kulturnih događaja...




DARUVAR – Za samo dva dana u Daruvaru počinje 7. Fra Ma Fu festival reportaže i reportera koji će ove godine trajati od 1. do 3. listopada, i to u skladu s epidemiološkim mjerama.

Posjetitelje očekuje bogat program koji će biti protkan izložbama, predavanjima, glazbenim programom, ali i pokojim iznenađenjem.

Bogat program

Svečano otvaranje 7. Fra Ma Fu festivala bit će upriličeno 1. listopada u Dvorcu grofa Antuna Jankovića za kada je zakazano otvaranje izložbe fotografija Milana Pavića „Dva velikana ponovno u Daruvaru“. Istoga dana bit će ujedno predstavljanje knjige „Kad je život bio novi val“ Edija Jurkovića.

<p>Šajeta u dvorištu Dvorca Janković na prijašnjem Fra Ma Fu Festivalu u daruvaru/Foto: Fra Ma Fu Daruvar</p>

Šajeta u dvorištu Dvorca Janković na prijašnjem Fra Ma Fu Festivalu u daruvaru/Foto: Fra Ma Fu Daruvar

Potom se događanje seli u Caffe bar Public, na Trgu kralja Tomislava gdje će se u 21 sat održati Poetsko glazbena večer. Gosti su Milko Kiš (Deda iz Hladnog piva) te pjesnici i aforističari iz Siska: Siniša Matasović, Sanja Domenuš i Denis Vidović.

Subota će već od jutra biti bogata aktivnostima. Na Perivoju ispred Dvorca grofa Antuna Jankovića od 9 do 13 sati održava se Ginko sajam (Radionice Ginko bajka, Ručno oslikavanje tekstila, Jesenski ginko bookmark, Ginko magnetić).

Javni intervju

Od 13 sati može se u nekadašnjoj tvornici Dalit, Stjepana Radića, 46 pogledati otvaranje izložbe fotografija „Dalit, after party (mobitelografije)“ Krune Lokotara.

<p>Ženska klapa Stentoria iz Daruvara na otvaranju 5. Fra Ma Fu festivala/Foto: Fra Ma Fu Daruvar</p>

Ženska klapa Stentoria iz Daruvara na otvaranju 5. Fra Ma Fu festivala/Foto: Fra Ma Fu Daruvar

Dan će se završiti ponovno u Dvorcu grofa Antuna Jankovića gdje je u 16 sati zakazano predstavljanje knjige „Život na dražbi“ Franje Fuisa. U 17 sati je planirano otvaranje izložbe karikatura i predstavljanje knjige Lukine žene Petra Pismestrovića, dok će u 18 sati biti predstavljanje knjige Kad čujem Daruvar grupe autora. Od 19 možete nazočiti javnom intervjuu Mate Jerkića, dobitnika nagrade Otokar Keršovani za životno djelo Hrvatskog novinarskog društva.

"Vrabac protiv dabrova"

U 20 sati u Planinarskom domu Petrov vrh čeka nas Park tamnog neba čime završavaju subotnja događanja. Nedjelja će biti u nešto laganijem ritmu. Od 10 sati u Dvorcu grofa Antuna Jankovića možete doći na predstavljanje zbirke reportaža „Vrabac protiv dabrova“ Vida Barića, dok će u 10:30 sati biti prikazan dokumentarni film „Od pakla do Hollywooda“, Jona Krolla i Scotta Templetona.

Organizatori festivala su Hrvatsko novinarsko društvo i Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje, dok je Goran Gazdek direktor Festivala.