Fotografija: Najavljena 6. smotra manjinskog stvaralaštva BBŽ/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Najavljena 6. smotra manjinskog stvaralaštva BBŽ/ Foto: Deni Marčinković

6. Smotra manjinskog stvaralaštva ove nedjelje na daruvarskom Sokolu

Pored kulturne, svakako trebamo istaknuti da imamo i dobru gospodarsku suradnju. Naše manjine već stoljećima žive na našem području u skladnom suživotu s većinskim narodom, kazao je Marušić
Ovogodišnja Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije održat će se u nedjelju, 12. rujna,  na stadionu „Sokol“ u Daruvaru. U organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina BBŽ, a pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije, na šestom izdanju ove manifestacije, predstavnici manjinskih naroda predstavit će svoje kulturno bogatstvo, kao i gastro ponudu. 

Vrijeme ide u prilog

- Domaćin ovogodišnje smotre je Vijeće srpske nacionalne manjine, a pored njih nastupit će i predstavnici češke, mađarske, albanske, romske, njemačke te austrijske nacionalne manjine, kao i KUD Palična iz Severina, između ostalog kazao je predsjednik Koordinacije vijeća Damir Malina.

<p>Marko Marušić, Damir Malina i Darko Karanović/ Foto: Deni Marčinković</p>

Marko Marušić, Damir Malina i Darko Karanović/ Foto: Deni Marčinković

Najavljeno lijepo vrijeme ide u prilog organizatorima te se svi nadaju velikom odazivu posjetitelja.

- Ova manifestacija omogućuje mladim ljudima da predstave što sve rade tijekom godine po pitanju očuvanja identiteta, kulture i tradicije. Zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučili smo cijelu smotru organizirati na otvorenom, a osim kulturno-umjetničkog programa, posjetitelji će moću kušati i delicije na etno-gastro štandovima, poručio je Darko Karanović, predsjednik Srpske nacionalne manjine.

Veliki broj nacionalnih manjina koji žive u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, jedno je njenih najvećih bogatstava, između ostalog kazao je župan Marko Marušić.

<p>Predstavnici manjina sa županom/ Foto: Deni Marčinković</p>

Predstavnici manjina sa županom/ Foto: Deni Marčinković

- Pored kulturne, svakako trebamo istaknuti da imamo i dobru gospodarsku suradnju. Naše manjine već stoljećima žive na našem području u skladnom suživotu s većinskim narodom. U nedjelju će se u Daruvaru predstaviti oko 120 sudionika, a ovim putem pozivam sve naše sugrađane da nam se pridruže i upoznaju se s tradicijom naših manjina, zaključio je župan Marušić.

Program na novoobnovljenom sokolu počinje u 15 sati otvaranjem etno-gastro štandova, a od 17 sati započet će i kulturno-umjetnički program.