Fotografija: Žena je ostala i bez školskih knjiga i bez uplaćenog novca/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (Ilustracija)
Žena je ostala i bez školskih knjiga i bez uplaćenog novca/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (Ilustracija)

Žena preko oglasnika tražila školske knjige za dijete pa ostala bez uplaćenih kuna i knjiga

Žena je primila poruku kurirske službe da uplati pay safe e-bonove za osiguranje paketa, što je i učinila. Nakon toga je primila drugu poruku da uplati poštarinu u iznosu od nekoliko tisuća kuna, kažu u policijiBJELOVAR – Policijski službenici PU bjelovarsko – bilogorske evidentirali su slučaj računalne prijevare.

Prema njihovom policijskom izvješću, u utorak, 02. kolovoza 41-godišnjakinja je prijavila da je putem Internet oglasnika objavila oglas za prodaju školskih knjiga. Na oglas joj se javila osoba s kojom je nastavila komunikaciju putem elektroničke pošte, odnosno e-maila i dogovorila prodaju.

Pay safe e-bonovi

-Ubrzo je zaprimila poruku kurirske službe koja je od nje zatražila osiguranje paketa tako da uplati pay safe e-bonove u vrijednosti nekoliko stotina kuna, što je ona i učinila. Nakon toga je zaprimila drugu poruku da uplati poštarinu u iznosu od nekoliko tisuća kuna, a što nije učinila te je shvatila da je prevarena, kažu iz policije i dodaju kako je ovo još jedan u nizu načina prevare koji govori u prilog tome koliko su prevaranti lukavi i kakve sve načine koriste kako bi se olako domogli novca.

-Upozoravamo građane da budu oprezni prilikom kupovine i prodaje putem interneta, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE, kažu iz policije.