Fotografija: Foto: Tonči Plazibat/CROPIX (ilustracija)
Foto: Tonči Plazibat/CROPIX (ilustracija)

Žena preko oglasnika htjela prodati kaput, prevaranti joj ispraznili bankovni račun

Iz policije upozoravaju da nikada nikome ne trebate davati podatke o svojoj bankovnoj kartici. Posebice ne serijski broj, rok valjanosti kartice te kontrolni CVC/CVV brojBJELOVAR - Novi slučaj prijevare prijevljen je bjelovarskoj policiji. Naime, kako piše u policijskom izvješću PU bjelovarsko - bilogorske, u utorak, 28. ožujka, 67-godišnjakinja je prijavila da je objavila oglas o prodaji odjevnog predmeta.

Nakon toga ju je preko društvene mreže kontaktirala osoba čiji joj je korisnički profil bio vidljiv i iskazala interes za kupovinu odjevnog predmeta. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o kaputu.

Otkrila svoje podatke

- Potom joj je poslala link/poveznice na internetsku stranicu za dostavu putem kurirske službe na koje je oštećena upisala svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice.

Ubrzo nakon tzv. autorizacije na dostavljenom linku, oštećena je dobila obavijest banke da joj je s tekućeg računa skinut veći novčani iznos te je shvatila da je prevarena, kažu u policiji i upozoravaju da nikada, ali baš nikada, nikome ne trebate davati nikakve podatke o svojoj bankovnoj kartici.

- Posebice ne serijski broj, rok valjanosti kartice te kontrolni CVC/CVV broj. Ako nešto prodajete, kupcu je, dovoljan samo Vaš broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke u kojoj imate otvoren račun, ističu iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!