Fotografija: Brojni građani dobrovoljno predaju oružje jer znaju da neće biti sankcionirani/Foto: Vlado Kos/CROPIX (ilustracija)
Brojni građani dobrovoljno predaju oružje jer znaju da neće biti sankcionirani/Foto: Vlado Kos/CROPIX (ilustracija)

Žena predala policiji pušku M48, poluatomatsku pušku i 500 metaka različitog kalibra

Žena je oružje pronašla u šupi na obiteljskom imanju u okolici Grubišnog Polja, no kako se radi o dragovoljnoj predaji oružja, neće biti kažnjenaŽena iz okolice Grubišnog Polja dragovoljno je policiji predala pušku M48, poluatomatsku pušku i oko 500 komada streljiva različitog kalibra.

Žena je oružje pronašla u šupi na obiteljskom imanju, no kako se radi o dragovoljnoj predaji oružja, neće biti kažnjena.

Naime, policijskom akcijom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućava se građanima dobrovoljna predaja zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 

"Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Građani koji dobrovoljno žele predati oružje mogu nazvati policiju na 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.