Fotografija: Foto: Beth MacDonald/Unsplash (ilustracija)
Foto: Beth MacDonald/Unsplash (ilustracija)

Žena nagovorila 76-godišnjaka da uloži u dionice. Ostao je bez hrpe novca

Nakon što joj je putem video poziva pokazao svoje kartice i osobnu iskaznicu, žena mu se prestala javljati, kažu u policijiMuškarac od 76 godina iz okolice Bjelovara nasjeo je na prijevaru i ostao bez znatne količine novca.

Kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, 76-godišnjak iz okolice Bjelovara u ponedjeljak je prijavio policiji da ga je 16. ožujka s inozemnog broja nazvala nepoznata ženska osoba i ponudila mu ulaganje u dionice, na što je on pristao.

Pokazao joj sve dokumente

- Potom je preko video poziva na prijenosnom računala s tom ženskom osobom dogovarao ulaganje u dionice, te joj je pritom pokazao svoje kartice tekućeg računa i kreditnu karticu sa svim podacima, kao i svoju osobnu iskaznicu. Nakon završenog video poziva, nepoznata ženska osoba mu se više nije javljala - priopćili su iz policije i dodali kako je 76-godišnjak nakon toga provjerio stanje računa na karticama i shvatio da mu je s dva računa skunut veći novčani iznos.

Policija savjetuje

Iz policije savjetuju građanima da nikada nikome ne pokazuju niti dostavljaju presliku svojih osobnih dokumenata i bankovnih kartica koji mogu poslužiti za vašu identifikaciju i transakcije kako ne biste postali žrtva ovakvih prevaranata.

- Koliko god bili ustrajni i ljubazni obećavajući vam brzu i sigurnu zaradu, sve to neka vam bude upozorenje da se radi o mogućoj prijevari - poručuju iz policije. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!