Fotografija: Foto: Marko Mrkonjić/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Marko Mrkonjić/CROPIX (Ilustracija)

Žena iz Velikih Bastaja prijavila krađu traktorske prikolice koja uopće nije bila njezina

Osim toga, policija ju je kazneno prijavila za subvencijsku prijevaru jer je kao nositeljica OPG-a dobila bespovratna sredstva za kupnju opreme koju na kraju nikad nije kupilaPolicajci iz Daruvara dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakinjom iz okolice Daruvara zbog cijelog niza kaznenih djela.

Naime, kako su izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, 57-godišnja žena, inače vlasnica OPG-a, u lipnju ove godine lažno je prijavila krađu predmeta koji nikada nije ni bio u njezinom vlasništvu.

Ovjerila neistinit sadržaj

Neslužbeno doznajemo da je riječ o traktorskoj prikolici koja je ukradena u noći s 9. na 10. lipnja iz dvorišta obiteljske kuće u Velikim Bastajima, a za koju je 57-godišnjakinja tvrdila da je njezina. Prikolicu je tada bila procijenila na 2500 eura.

- Također je utvrđeno da je počinila i kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja tako što je 2018. godine zaključila ugovor o kupoprodaji tog predmeta, iako nije bila stvarni vlasnik, a potom je pisano izjavila da je vlasnik tog predmeta te je tako na temelju ovjerenih neistinitih izjava dovela u zabludu javno tijelo čime je ostvarila određena prava - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Osim svega navedenog, policajci iz Daruvara sumnjaju da je 57-godišnjakinja počinila i kazneno djelo subvencijske prijevare.

- Kao nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koristila je mjeru ruralnog razvoja malih poljoprivrednih gospodarstava, na način da je dobila bespovratna sredstva za kupovinu potrebnog predmeta koji zapravo nikada nije kupila - dodaju u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Pretražili joj imanje

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorijama, osobnih prijevoznih sredstva koja su u njenom vlasništvu. 

- Protiv 57-godišnjakinje Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnosi se kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“ iz članka 304. stavka 3., kaznenog djela „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“ iz članka 281. stavaka 1. i 2., te kaznenog djela „Subvencijska prijevara“ iz članka 258. stavka 1. Kaznenog zakona - zaključuju u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!