Fotografija: Foto: Robert Fajt/CROPIX (ilustracija)
Foto: Robert Fajt/CROPIX (ilustracija)

Žena iz okolice Daruvara dobrovoljno policiji predala tri protupješačke mine MRUD

Žena je protupješačke mine držala nezakonito, no budući da se radi o dragovoljnoj predaji, neće snositi nikakve sankcijeŽena iz okolice Daruvara podržala je policijsku kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ i dobrovoljno predala tri protupješačke mine "MRUD", koje je u svom posjedu imala nezakonito.

Budući da se radi o dragovoljnoj predaji ova osoba neće snositi nikakve sankcije. Inače, MRUD je protupješačka mina usmjerenog rasprskavajućeg djelovanja, jugoslavenske proizvodnje. Tijelo mine je izrađeno od plastike, lučnog je oblika te dizajnirano da se fragmentira u određenom smjeru.

Ne nosite sami oružje

- Njoj pohvale, a svima onima koji još uvijek negdje čuvaju, skrivaju ili pronađu oružje, streljivo i eksplozivna sredstva pozivamo da se na ovakav način riješe nepoželjnih sredstava iz svog okruženja njihovom dragovoljnom predajom - kažu u policiji i pozivaju građane da učine svoj život sigurnijim i da se oružja, streljiva ili eksplozivnih sredstava bez ikakvih sankcija riješe pozivom na broj 192.

- Bitno je istaknuti da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način - napominju u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!