Fotografija: Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)
Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)

Žena bivšem mužu rekla da je "svinja debela". Sud odredio: "Mora platiti 929 eura kazne"

Prema presudi, žena je lani u svibnju oko 16 sati “ispred kuće počinila psihičko nasilje prema svom bivšem supruguŽena (39) proglašena je krivom i osuđena jer je počinila psihičko nasilje prema bivšem suprugu u prisutnosti njihova malodobnog djeteta.

Prema presudi, žena je lani u svibnju oko 16 sati “ispred kuće u Zagrebu počinila psihičko nasilje prema svom bivšem suprugu u nazočnosti njihovog zajedničkog djeteta (6)”, piše Danica.hr.

“Bivšeg supruga vrijeđala je riječima: ‘Lopove, đubre, svinjo debela, razbit ću te’! To je kod istog prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost. Dakle, u nazočnosti djeteta počinila je psihičko nasilje u obitelji”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Žena je priznala da su se posvađali i jedno drugome svašta rekli, ali opovrgava da je to bilo u prisutnosti djeteta. No, ključan je bio iskaz svjedokinje, nove djevojke njezina muža koja je tog dana bila tamo i koja je ispričala što je sve žena izgovorila njezinu dečku.

Policija je prekršajno bila prijavila i bivšeg supruga napisavši kako je bivšoj supruzi tog dana rekao: "Ne smiješ doći u ulicu, šta radiš tu, glupa si, maloumna si!’. Sutkinja ga je oslobodila jer su i muž i njegova djevojka to opovrgnuli.

Žena, prema presudi prekršajne sutkinje u Zagrebu, mora platiti 929 eura kazne (7000 kuna). Na presudu se još može žaliti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!