Fotografija: Požar je brzo stavljen pod kontrolu/Foto: MojPortal
Galerija
Požar je brzo stavljen pod kontrolu/Foto: MojPortal

Zbog požara u OŠ Dežanovac, evakuirani učenici i zaposlenici škole: "Domar ugasio vatru"

"Domar (56) je režući metalnom kružnom pilom izazvao iskrenje nakon čega su se zapalile masne krpe koje su se nalazile u blizini. Požar je brzo stavljen pod kontrolu", kažu u policijiDEŽANOVAC - Jučer oko 12 i 30 sati došlo je do požara u Osnovnoj školi Dežanovac prilikom kojeg su djeca i zaposlenici evakuirani iz zgrade.

Kako kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske, riječ je o manjem požaru kojeg je ugasio domar, a štete gotovo i nema.

Zapalile se krpe

- Domar (56) režući metalnom kružnom pilom izazvao je iskrenje nakon čega su se zapalile masne krpe koje su se nalazile u blizini. Požar je brzo stavljen pod kontrolu pa nije bilo potrebe za očevidom niti naknadnim gašenjem požara jer je domar sam to uradio, kažu u policiji. 

Djeca i zaposlenici škole su predstoržnosti radi evakuirani u vrlo kratkom roku, no prave opasnosti nije bilo, kažu u policiji.

Ravnatelj Zoran Činčak/Foto: MojPortal
Ravnatelj Zoran Činčak/Foto: MojPortal

Upitali smo ravnatelja škole Zorana Činčaka je li danas sve u redu te jesu li se učenici uplašili ili im je ovaj jučerašnji događaj bio svojevrsna vježba evakuacije.

Brza evakuacija

- Čim sam dobio dojavu od domara da je izbio požar u prostorijama radionice, odmah sam upalivši alarm oglasio evakuaciju učenika i djelatnika. Potom sam zvao 112. Policija je došla nakon svega 6, 7 minuta, a isto tako i JVP iz Daruvara. Domar je u međuvremenu uspio ugasiti požar protupožarnim aparatom, a šteta je mala. Razbijen je jedan prozor kako bi se moglo pristupiti gašenju vatre. Evakuacija je izvršena u rekordnom roku, između jedne i dvije minute, kaže ravnatelj pohvalivši djecu koja su bila, kako kaže, vrlo disciplinirana.

Zahvaljujući prethodnim vježbama, sve im je bilo poznato, što je dokaz kako te vježbe itekako imaju smisla.

Naposljetku je ravnatelj pojasnio kako su daruvarski vatrogasci pregledali i osigurali sve da se vatra ne bi ponovno proširila, a potrebe za očevidom, dodaje, nije bilo.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!