Fotografija: Muškarac je uhićen i doveden u policiju/Foto: Andrija Lučić/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je uhićen i doveden u policiju/Foto: Andrija Lučić/CROPIX (ilustracija)

Vozio pijan, pod zabranom i bez vozačke. Dobio 15 dana zatvora i mora platiti 39.000 kn

Policija je za 42-godišnjaka predložila najveću novčanu kaznu u iznosu od 39 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 30 mjeseci
Policija je u petak oko 19.30 sati u mjestu Gaj uhitila 42-godišnjaka koji je vozio pijan, pod zabranom i bez vozačke dozvole.

Sigurnosna mjera

PU požeško-slavonska je izvjestila kako su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,26 promila i za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao 42-godišnjak.

Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske postaje Pakrac vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog negativnih bodova te da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Vozilo je oduzeto

42-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Općinski sud u Bjelovaru gdje mu je nakon provedenog prekršajnog postupka rješenjem suda određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana. Protiv njega slijedi i optužni prijedlog, a 44-godišnjoj vlasnici koja mu je dala vozilo na korištenje ono privremeno oduzeto.

Policija je za 42-godišnjaka predložila najveću novčanu kaznu u iznosu od 39 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 30 mjeseci.