Fotografija: Vozači, oprez. Policija pojačano prati radnje u prometu/Foto: Marko Todorov/CROPIX
Vozači, oprez. Policija pojačano prati radnje u prometu/Foto: Marko Todorov/CROPIX

VOZAČI, OPREZ! Policija tijekom vikenda pojačano prati ponašanje vozača u prometu

Posebice će se nadzirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnjeBJELOVAR - Policijski službenici PU bjelovarsko  - bilogorske i ovoga će vikenda poduzimati pojačane aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na našim prometnicama

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Prevencija i sankcije 

U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom predstojećeg vikenda, od 11. do nedjelje 13. ožujka na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.