Fotografija: Savjesni vozač je prijavio da po sjevernoj obilaznici ispred njega vozi automobil koji krivuda po cesti/Foto: Ranko Suvar/CROPIX (Ilustracija)
Savjesni vozač je prijavio da po sjevernoj obilaznici ispred njega vozi automobil koji krivuda po cesti/Foto: Ranko Suvar/CROPIX (Ilustracija)

Vozač prijavio drugog vozača da krivuda po cesti: "Mrtav pijan uhićen je u Rovišću"

"U prvih sedam mjeseci ove godine evidentirana su 384 počinitelja prometnih nesreća od kojih je 75 počinitelja, što iznosi 19,5 posto, bilo pod utjecajem alkohola", upozoravaju iz policijeROVIŠĆE - Još jedan slučaj odgovornog ponašnja građana koji su policiji dojavili lokaiju pijanog vozača evidentirali su policajci PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako kažu iz policije, 22. kolovoza, oko 12 sati, savjesni vozač je prijavio da po sjevernoj obilaznici ispred njega vozi automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji krivuda po cesti.

Priveden je

- Izlaskom na teren policijski službenici su prijavljeni automobil uočili u Rovišću i zaustavili ga koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju. Utvrđeno je da automobilom upravlja 65-godišnjak iz Zagreba pod utjecajem alkohola u koncentraciji 2,42 g/kg.

Počinitelj je priveden u Policijsku postaju Bjelovar i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv 65-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz članka 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu u policiji.

Zabrinjavajuća statistika

- Vožnja pod utjecajem alkohola ima značajnu ulogu po sigurnost na prometnicama i često je uzrok prometnih nesreća i stradavanja u prometu, upozoravaju iz policije.

- Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u prvih sedam mjeseci ove godine evidentirana su 384 počinitelja prometnih nesreća od kojih je 75 počinitelja, što iznosi 19,5 posto, bilo pod utjecajem alkohola.

S obzirom da je svakoj petoj prometnoj nesreći na prometnicama naše županije uzrok alkohol pozivamo sve sudionike da se ponašaju odgovorno i ne piju kad voze jer na taj način povećavaju razinu osobne, ali i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu, poručuju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!