Fotografija: Djevojčica je, srećom, samo lakše ozlijeđena/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Djevojčica je, srećom, samo lakše ozlijeđena/Foto: MojPortal.hr

Vozač koji je sinoć oborio djevojčicu na pješačkom prijelazu u centru Daruvara zaradio kaznu

Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a brzina kojom se kretao, nije bila velika. Djevojčici je natučena noga te je nakon pregleda u pakračkoj bolnici puštena kućiDaruvarski policajci su utvrdili da je uzrok jučerašnjeg naleta na djevojčicu na pješačkom prijelazu na početku Frankopanske ulice u Daruvaru, čista nepažnja vozača.

Podsjetimo, u petak nešto iza 19 sati na 16-godišnju djevojčicu na obilježenom pješačkom prijelazu u samom centru Daruvara, naletio je vozač Ford Escorta daruvarskih registracija. Do udarca je došlo kada je djevojčica već gotovo prešla pješački prijelaz. Sinoć smo razgovarali s vozačem koji nam je potpuno šokiran rekao da djevojčicu uopće nije vidio.

Pala na travnjak uz cestu

- U petak oko 19 sati u Daruvaru, 59-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom marke Ford daruvarskih registarskih oznaka kroz Frankopansku ulicu u smjeru Kolodvorske ulice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije zaustavio svoje vozilo ispred prijelaza i propustio 16-godišnju pješakinju koja se već nalazila na južnom kolničkom traku odnosno u završnoj fazi prelaska kolnika, već je prednjim djelom vozila naletio na nju. Od udarca pješakinja je pala na zelenu površinu uz kolnik. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena pješakinja kojoj je pomoć pružena u Općoj bolnici Pakrac - rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Maja Barbir Grubić i dodala kako je zbog izazivanja prometne nesreće 59-godišnjem vozaču izdan obavezni prekršajni nalog.   

Nesreća se dogodila na pješačkom prijelazu kod Konzuma u centru grada/Foto: MojPortal.hr
Nesreća se dogodila na pješačkom prijelazu kod Konzuma u centru grada/Foto: MojPortal.hr

Neslužbeno doznajemo kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a brzina kojom se kretao, nije bila velika. Djevojčici su u pakračkoj bolnici konstatirane lake tjelesne ozljede, odnosno natučena joj je noga te je nakon pregleda puštena kući.