Fotografija: Foto: Goran Šebelić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Goran Šebelić/CROPIX (ilustracija)

Vozač iz Bjelovara napuhao 3 promila, sud mu izrekao brutalnu novčanu kaznu

Kako je prije toga triput pravomoćno osuđivan zbog prometnih prekršaja, sudac u Bjelovaru nije imao previše milosti prema njemu te ga je kaznio sa 2850 eura i novom šestomjesečnom zabranom upravljanjaVozač iz Bjelovara je zatečen kako oko ponoći mortus pijan upravlja automobilom u vrijeme kad mu je vozačka dozvola bila oduzeta. Napuhao je čak tri promila, javlja portal Danica.

Oduzeta mu vozačka

Prekršajni sudac ga je brutalno kaznio: mora platiti ukupno 2850 eura te je dobio novu šestomjesečnu zabranu upravljanja.

Prema ovotjednoj presudi, vozač (43) je u kolovozu oko ponoći u Ulici Vladimira Nazora 10 u Bjelovaru upravljao osobnim automobilom Opel vectra bez registarske oznake za vrijeme kad mu je vozačka dozvola oduzeta jer nije obavio izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Osim toga, vozač je “upravljao automobilom pod utjecajem alkohola, a što je utvrđeno upotrebom alkometra Drager gdje je utvrđena koncentracija od 2,88 g/kg u litri izdahnutog zraka”.

To je koncentracija umanjena za moguću standardnu pogrešku alkometra, što znači da je okorjeli recidivist bio napuhao više od tri promila.

Kako je prije toga triput pravomoćno osuđivan zbog prometnih prekršaja, sudac u Bjelovaru nije imao previše milosti prema njemu. Vozač se nije pojavio na ročištu, a na nepravomoćnu se presudu može žaliti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!