Fotografija: Prizor s mjesta nesreće/Foto: Danijel Soldo/Cropix
Prizor s mjesta nesreće/Foto: Danijel Soldo/Cropix

Vozač busa priznao da je zaspao za upravljačem, uhitili su ga: "Nepropisno se kretao"

Obavljen je očevid, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka, istaknuo je zamjenik državnog odvjetnika PranjićZamjenik općinskog državnog odvjetnika Slavko Pranjić obavio je očevid na mjestu nesreće kosovskog autobusa koji je sletio s autoceste A3 u blizini Slavonskog Broda te je iznio nove pojedinosti o toj tragediji u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a ozlijeđeno je njih više desetaka, piše Jutarnji list.

- Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o slijetanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolnika. Autobus je prometovao iz Frankfurta u Prištinu, prometnog prijevoznika Deva Tours sa sjedištem u Prištini, rekao je Pranjić, kako ga je citirao Dnevnik.hr.

- Vozač autobusa je zatečen na mjestu događaja, u međuvremenu je uhićen. Obavljen je očevid, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka, istaknuo je Pranjić.

- Za sada imamo informaciju da se radi o 10 smrtno stradalih osoba i 23 teško ili lakše tjelesno ozlijeđenih, rekao je.

- Vozač je uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio prometnu traku već je došlo do slijetanja. O tome koji su uzroci slijetanja, za sada ne možemo govoriti, dodao je Pranjić.

- Iskazao je da je na trenutak zaspao, no to ćemo sve naknadno utvrđivati, dodao je Pranjić.