Fotografija: Nesvakidašnji prizor kod spomen obilježja na Bučju/Foto: Pakrački list
Galerija
Nesvakidašnji prizor kod spomen obilježja na Bučju/Foto: Pakrački list

Vlasnik koza koje su brstile vijence na Bučju neće biti kažnjen jer životinje nisu bile na cesti?!

Dosad je već 11 puta bio prijavljivan za držanje stoke bez nadzora, ali sada nema zakonske osnove po kojoj bi se pokrenuo prekršajni ili kazneni postupakPolicija je pronašla vlasnika koza koje su samo dva dana nakon komemoracije na Bučju brstile položene vijence kod spomen obilježja.

Prema pisanju Pakračkog lista, riječ je o 52-godišnjaku iz Bučja koji je već nekoliko puta svoje životinje držao bez nadzora.

- U proteklih pet godina Policijska postaja Pakrac je temeljem dojava građana ili neposrednog zapažanja policijskih službenika, postupala u više navrata te je  navedeni vlasnik 11 puta procesuiran zbog počinjenog prekršaja iz čl. 119. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama - odgovorila je za Pakrački list glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Nema uvjeta za kažnjavanje

Kako je za MojPortal objasnila glasnogovornica Nikolina Janković, za taj prekršaj, odnosno za držanje životinja bez nadzora koje onda završe na cesti, plaća se kazna od 300 kuna.

Isto tako nam je potvdila da su policijski službenici po zadnjoj zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja i utvrdili da su životinje, koje 52-godišnji vlasnik opet nije držao pod nadzorom, došle na područje neograđenog spomen obilježja na Bučju te uništile dijelove položenih vijenaca.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

- U vezi s navedenim okolnostima, na temelju utvrđenog činjeničnog stanja i važećih propisa, nisu postojali uvjeti koji bi omogućavali pokretanje prekršajne ili kaznene odgovornosti vlasnika - istaknuli u PU požeško -slavonskoj.

Na naš upit zašto ovog puta nemarni vlasnik nije čak ni prekršajno kažnjen, odgovorili su nam kako u ovom slučaju životinje nisu završile na cesti pa ne postoji zakonska osnova za pokretanjem prekršajnog ili kaznenog postupka.