Fotografija: Policija je usmeno upozorila 11 osoba koje su u kafićima bili bez maske/Foto: Unsplash (ilustracija)
Policija je usmeno upozorila 11 osoba koje su u kafićima bili bez maske/Foto: Unsplash (ilustracija)

Vlasnici bjelovarskih kafića zaradili prijave zbog nepoštivanja epidemioloških mjera

Utvrđena su i dva prekršaja u kojima su maloljetne osobe zatečene u konzumiranju alkoholnih pića, zbog kojih protiv pravnih i odgovornih osoba slijede optužni prijedlozi, kažu iz policijeBjelovarski policajci u suradnji s inspektorima civilne zaštite i državnog inspektorata, u subotu su provjeravali provode li se epidemiološke mjere u ugostiteljskim objektima na području grada Bjelovara.

Tom prilikom utvrđeno je i sankcionirano više prekršaja iz Zakona o sustavu civilne zaštite, Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske

Nepridržavanje razmaka

- Utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o sustavu civilne zaštite (nepridržavanje razmaka među gostima i u ugostiteljskom objektu je zatečeno više osoba od dozvoljenog) za što je odgovornim osobama ugostiteljskih objekata izdani prekršajni nalozi i usmena upozorenja. Također, utvrđena su i dva prekršaja iz članka 13. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (maloljetne osobe zatečene u konzumiranju alkoholnih pića), za što protiv pravnih i odgovornih osoba slijede optužni prijedlozi, kažu iz policije.

Kretanje bez maski

Dodaju i to da je najviše, čak 11 prekršaja utvrđeno iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti za što je svim osobama koje su kretale unutar ugostiteljskog objekta bez korištenja zaštitnih maski na licu, izrečena usmena upozorenja.