Fotografija: Policija je na mjestu nesreće/Foto: Srđan Vrančić/CROPIX (ilustracija)
Policija je na mjestu nesreće/Foto: Srđan Vrančić/CROPIX (ilustracija)

Vlak naletio na automobil na pružnom prijelazu u Lugu: "Jedna osoba zatražila liječničku pomoć"

Vlak koji vozi na relaciji Zagreb-Virovitica naletio je na osobno vozilo u kojem su se nalazile tri osobe. Policija je na terenu i radi očevidJedna je osoba zatražila liječničku pomoć nakon naleta vlaka na osobni automobil večeras oko 21.30 sati na pružnom prijelazu u Lugu.

Prema prvim službenim informacijama, došlo je naleta vlaka broj 989, koji vozi na relaciji Zagreb - Virovitica, na automobil u kojem su se nalazile tri osobe. Jedna od njih zatražila je liječničku pomoć, no težina ozljeda još nije poznata. Slijedi očevid nakon kojeg će se znati svi detalji ove nesreće. 

Četiri nesreće u 4 mjeseca

Prije nešto više od dva mjeseca vlak je na istom tom prijelazu u Lugu udario u automobil koji je neoprezno prelazio pružni prijelaz. U nesreći je bio ozlijeđen vozač koji je prevezen u bolnicu.

O nesreći je tada bila obaviještena i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Od njih smo tada doznali kako se radi o prijelazu s pasivnom blokadom, odnosno, nema rampi ili signalnih uređaja koje bi zaustavili vozača.

Inače, na istom tom mjestu nerijetko se događaju nesreće, jer nema branika ili polubranika pa je potreban dodatan oprez. Samo ove godine zabilježene su već tri nesreće, ne uključujući ovu. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!