Fotografija: Policija je tijekom vikenda pojačan nadzirala promet /
Foto: Joško Supić/CROPIX
Policija je tijekom vikenda pojačan nadzirala promet / Foto: Joško Supić/CROPIX

VIKEND REKORDER: Mladića uhvatili kako vozi s 2 promila u krvi

Policajci PU bjelovarsko-bilogorske proteklog su vikenda utvrdili 201 prometni prekršaj na području županije. Čak 128 vozača vozilo je brže od dopuštenog, a njih 21 koristio je mobitel tijekom vožnjePolicajci Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske proteklog su vikenda nastavili s pojačanom kontrolom vozača kako bi spriječili i sankcionirali najteže prekršaje u prometu. Zabilježili su ukupno 201 prometni prekršaj, od kojih se njih čak 128 odnosilo na prekoračenje brzine.

Najviše je jurio jedan vozač u Hrastovcu kojeg su policajci iz Garešnice uhvatili kako vozi 123 kilometra na sat na cesti na kojoj je dopuštena brzina 50 kilometara na sat.

Tri prometne nesreće

Čak 21 vozač zatečen je kako vozi i telefonira ili piše poruke, njih 20 nije bilo vezano pojasem, a četiri vozača vozila su pod utjecajem alkohola. Najveću koncentraciju alkohola od 2 promila izmjerili su kod 24-godišnjeg vozača automobila u Ivanskoj.

U navedenom razdoblju, na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije, dogodile su se tri prometne nesreće od kojih su dvije bile samo s materijalnom štetom, a u jednoj prometnoj nesreći, jedna je osoba lakše ozlijeđena.

"Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.