Fotografija: Policijski pas Rocky u službene redove policije došao je prije 14 dana/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Policijski pas Rocky u službene redove policije došao je prije 14 dana/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

VIDEO Pogledajte kako je Rocky nanjušio lopove koji su opljačkali trgovinu u Malom Pašijanu

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni trojac počinio još jednu tešku krađu u noći 28./29. rujna u obiteljsku kuću u Velikom Pašijanu
Policijski pas Rocky nanjušio je lopove koji su prošli tjedan provalili u trgovinu i skladište trgovine u Malom Pašijanu i ukrali cigarete, prehrambene artikle, proizvode za higijenu i razni alat u vrijednosti oko 10.000 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Garešnica su na mjestu događaja obavili očevid i procijenili da bi u potragu za počiniteljima trebalo uključiti službenog policijskog psa za praćenje ljudskog traga.

<p>Rocky je provalnike nanjušio dva kilometra od trgovine koju su opljačkali/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska</p>

Rocky je provalnike nanjušio dva kilometra od trgovine koju su opljačkali/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

- Na mjestu događaja je angažiran vodič sa službenim psom za praćenje ljudskog traga koji je započeo sa praćenjem mirisa. Na udaljenosti od oko dva kilometra od mjesta događaja policijski pas je pozitivno reagirao kod dvorišta jedne obiteljske kuće, a što je ukazivalo na sumnju da su osobe koje se nalaze u obiteljskoj kući mogući počinitelji kaznenog djela - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i dodaju kako su pretragom obiteljske kuće pronađeni predmeti koji ukazuju da su upravo oni počinitelji kaznenog djela.

<p>Rockyju je ovo bio prvi radni i iznimno uspješan "policijski zadatak"/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska</p>

Rockyju je ovo bio prvi radni i iznimno uspješan "policijski zadatak"/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih 51-godišnjakinje, 22-godišnjaka i 22-godišnjakinje slijedi kazna prijava nadležnom državnom odvjetništvu.  

Osim toga, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni trojac počinio još jednu tešku krađu u noći 28./29. rujna u obiteljsku kuću u Velikom Pašijanu iz koje su ukrali televizor, radio, posteljinu i zimnicu čime su vlasnici pričinili štetu od  1500 kuna.

<p>Rocky je točno znao gdje tražiti lopove/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska</p>

Rocky je točno znao gdje tražiti lopove/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

- U ovom kriminalističkom istraživanju uvelike je pripomogao policijski pas Rocky koji je u službene redove policije došao prije 14 dana, a kojemu je uz svog vodiča ovo bio prvi radni i ponajprije uspješan "policijski zadatak". Rocky je nakon školovanja u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa na Policijskoj akademiji položio završni ispit za praćenje ljudskog traga - poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

U nastavku pogledajte video u kojem Rocky pronalazi kuću u kojoj su provalnici: