Fotografija: Vatrogasci su u zadnji tren spriječili tragediju/ Foto: JVP Garešnica
Galerija
Vatrogasci su u zadnji tren spriječili tragediju/ Foto: JVP Garešnica

VIDEO Opelom sletio s ceste i zabio se dovod plina obiteljske kuće. Vatrogasci spriječili eksploziju

Prilikom nesreće prekinut je vod za plin i došlo je do ispuštanja plina iz mreže. Trenutno vršimo razbijanje eksplozivne smjese s mlazom i u tijeku je zatvaranje plina za cijelu ulicu, poručili su sinoć vatrogasciU nesreći koja se sinoć dogodila u Hercegovcu brzom reakcijom vatrogasaca iz Garešnice spriječena je tragedija. Naime, prema izvješću PU bjelovarsko-bilogorske, 21-godišnji vozač Opela daruvarskih registracijskih oznaka, sletio je s ceste i zabio se u obiteljsku kuću te oštetio plinske instalacije.

Spriječena tragedija

- Prilikom nesreće prekinut je vod za plin i došlo je do ispuštanja plina iz mreže. Trenutno vršimo razbijanje eksplozivne smjese s mlazom i u tijeku je zatvaranje plina za cijelu ulicu, poručili su sinoć iz JVP Garešnica, a u međuvremenu je sanacija obavljena te je plin pušten.  

Recimo i to da iz policije navode kako je do nesreće došlo uslijed neprilagođene brzine vozila.

Mjesto nesreće/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Mjesto nesreće/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

- U nedjelju 30. listopada oko 23 sata, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Opel daruvarskih registracijskih oznaka kroz nenaseljeni dio mjesta Velika Trnovitica u pravcu Hercegovca. Dolaskom do raskrižja u mjestu Hercegovac, uslijed neprilagođene brzine vozila, a koju nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti te atmosferskim prilikama, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika, pri čemu je vozilom udario u obiteljsku kuću na kućnom broju 208 u Moslavačkoj ulici. Tu se je vozilo zaustavilo te je na njemu nastala materijalna šteta,a ozlijeđenih osoba nije bilo, kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Nije bio pijan

Dodaju i to da je 21-godišnjak alkotestiran, a reakcija na alkohol je izostala.

- Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Garešnice te djelatnici poduzeća „Komunalac d.o.o.“ Garešnica, poradi sanacije oštećenja plinske instalacije na obiteljskoj kući na kućnom broju 208, a koje je nastalo uslijed prometne nesreće. 21-godišnjaku je zbog počinjenog prekršaja iz članka 51. stavka 5. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdana obavijest/izvješće o počinjenom prekršaju, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Kako je to izgledalo sinoć na mjestu događaja pogledajte u videu.