Fotografija: U vezi provala slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja, piše u današnjem priopćenju/FOTO: Srecko Niketic/CROPIX, BRANKA SLAVICA, CROPIX (Ilustracija)
Galerija
U vezi provala slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja, piše u današnjem priopćenju/FOTO: Srecko Niketic/CROPIX, BRANKA SLAVICA, CROPIX (Ilustracija)

Velike Sredice i Veliko Korenovo na meti provalnika: "Posljednjih dana čak četiri slučaja"

U tri provale lopovi nisu ukrali ništa, dok su u četvrtom slučaju 46-godišnjakinji ukrali etui s nekoliko tisuća eura, kažu u policijiU posljednjih desetak dana u više smo navrata pisali o provalama na području Bjelovara. I jutros je u policijskom priopćenju zabilježeno više njih. Sve su se provale dogodile na području Velikih Sredica i Velikog Korenova, a na meti su većinom bile kuće starijih ljudi.

Namjerili se

-Od 10. do 13. veljače nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u Velikim Sredicama  provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 46-godišnjakinje te ukrao etui u kojem se nalazilo nekoliko tisuća eura, kažu iz policije i dodaju kako su evidentirane još tri provale u obiteljske kuće. Međutim, iz njih ništa nije ukradeno.

-U periodu od 19. prosinca prošle godine do 13. veljače ove godine, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u Velikim Sredicama provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 77-godišnjakinje iz koje nije ništa ukrao.


FOTO BRANKA SLAVICA, CROPIX (Ilustracija)
FOTO BRANKA SLAVICA, CROPIX (Ilustracija)

Isto tako, od 11. do 13. veljače, nepoznati je počinitelj u Velikom Korenovu kod Bjelovara, provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 48-godišnjaka iz koje nije ništa ukrao.

U periodu od 7. siječnja do 13. veljače, nepoznati je počinitelj u Velikom Korenovu kod Bjelovara, provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 81-godišnjaka iz koje nije ništa ukrao. U vezi provala slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja, piše u današnjem priopćenju.

Savjet građanima

Budući da provalnici očito biraju kuće u kojima nitko ne boravi, te da su na meti stariji sugrađani, policiju ima savjet za građane. 

-Ako zamijetite kretanje sumnjivih osoba i vozila u blizini obiteljskih kuća, posebno onih čiji su vlasnici odsutni, nazovite policiju na broj 192 ili svoja saznanja i zapažanja dostavite elektroničkom poštom na e-mail: bjelovarsko-bilogorska@policija.hr. Poduzmite određene samozaštitne mjere kako ne bi postali žrtve ovakvih kaznenih djela. Stoga razvijajte dobrosusjedske odnose i budite sumnjičavi prema osobama koje se nalaze u susjedovom dvorištu ili se raspituju o susjedu.


Foto: Srecko Niketic/CROPIX (>lustracija)
Foto: Srecko Niketic/CROPIX (>lustracija)

Posebnu pozornost obratite na osobe koji se raspituju o susjedima, a lažno se predstavljaju kao djelatnici Elektre, plinare ili drugih institucija.  Zapamtite detalje osobnog opisa, vozila te druge detalje. Ako možete fotografirati ili snimiti sumnjive osobe, fotografiju ili snimku možete poslati putem mobilne aplikacije „MUP-sigurnosti i povjerenje“ koja je anonimna, poručuju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!