Fotografija: Uništena pametna klupa ispred škole/Foto: Michael Palijan/Grad Grubišno Polje
Uništena pametna klupa ispred škole/Foto: Michael Palijan/Grad Grubišno Polje

VANDALIZAM Razbijena pametna klupa ispred srednje škole u Grubišnom Polju

Klupa koja je pružala uvijek dostupnu i sasvim besplatnu internetsku vezu postavljena je prije tri i pol mjeseca, a koštala je oko 22.000 euraPoliciji zasad nepoznati vandali uništili su pametnu klupu ispred Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju koja je tamo postavljena početkom listopada prošle godine.

Na službenim stranicama Grada Grubišno Polje ističu kako osuđuju taj čin i ujedno pozivaju i ostale građane, posebice učenike i djelatnike škole, da pomognu otkriti počinitelja.

Moderna klupa

- Pametna klupa ispred Srednje škole Bartola Kašića postavljena je kako bi koristila svim građanima velikima i malima, posebno učenicima obiju grubišnopoljskih škola, a vandalizmom koji se dogodio usred dana, za vrijeme nastave, u potpunosti je uništena. Klupa stoji oko 2.900 eura ili, izraženo u iznosu na koji smo do sada više naviknuli, oko 22.000 kuna. Budući da je klupa pružala uvijek dostupnu i sasvim besplatnu internetsku vezu smatralo se da će biti od koristi svima koji se nađu njezinoj blizini. Još više žalosti podatak dobavljača klupe prema kojemu je od njihovih 450 pametnih klupa postavljenih u Hrvatskoj ovo peta koja je uništena. Zašto baš u Grubišnom Polju - pitaju se u Gradu.

Nadalje navode kako je lokacija za postavljanje pametne klupe odabrana prema prijedlogu škole, a ukoliko krivac ne bude pronađen, mogu jedino zaključiti kako takva moderna klupa tamo nije potrebna te će se za nju morati potražiti neka druga lokacija.

Osuđuju vandalizam

Srednja škola Bartola Kašića na svojoj je službenoj Facebook stranici također je oštro osudila uništavanje pametne klupe.

- Početkom listopada Grad Grubišno Polje i tvrtka QBen su ispred naše škole postavili pametnu klupu QBen Wave koja je, osim sjedenju, služila i punjenju elektroničkih uređaja te su ju učenici s veseljem koristili. No, prošli tjedan je uništena! Učenici i djelatnici naše škole najoštrije osuđuju vandalizam te pozivamo sve koji nešto znaju o počinitelju da jave policiji - piše na službenoj Facebook stranici škole.