Fotografija: Crtanjem smajlića s uvredljivim natpisom i iscrtavanjem fašističkih simbola vandali u Grubišnom Polju oštetili javnu imovinu/Foto: CIK Grubišno Polje
Galerija
Crtanjem smajlića s uvredljivim natpisom i iscrtavanjem fašističkih simbola vandali u Grubišnom Polju oštetili javnu imovinu/Foto: CIK Grubišno Polje

Vandali u G. Polju fašističkim simbolima i prostim smajlićima devastirali javnu imovinu

Bit ćemo primorani zabraniti dolazak starijima od 12 godina jer smo ovakav slučaj već imali prošle godine. Žalosno je što netko ima potrebu na ovakav način dokazivati da je frajer, poručuju iz CIK-aGRUBIŠNO POLJE – Crtanjem smajlića s uvredljivim natpisom i iscrtavanjem fašističkih simbola zasad nepoznati vandali su u Grubišnom Polju oštetili pročelje na zgradi Centra za kulturu i informiranje, informativni znak pored dječjeg igrališta, te pročelje i vrata na sportskoj dvorani.

Riječi i simboli

Kako javljaju iz PU bjelovarsko – bilogorske, u periodu od petka 2. prosinca do utorka 6. prosinca, nepoznati je počinitelj  u Grubišnom Polju oštetio fasadu zgrade Centra za kulturu i informiranje, stražnja vrata na zgradi te postavljeni znak za korištenje dječjeg igrališta. I to tako što je sprejom u boji ispisao riječ i simbole. Odgovorna osoba nastalu štetu cijena na pet tisuća kuna.

Fašistički simbol iscrtan naopako/Foto: CIK Grubišno Polje
Fašistički simbol iscrtan naopako/Foto: CIK Grubišno Polje

 -Nepoznati počinitelj je također oštetio fasadu zgradu sportske dvorane osnovne škole te vrata, tako što je sprejom u boji ispisao brojeve, linije i simbol. Odgovorna osoba nastalu štetu cijeni na više tisuća kuna. U vezi navedenog događaja slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja, poručuju iz policije.

Smajić s uvredljivim natpisom/Foto: CIK Grubišno Polje
Smajić s uvredljivim natpisom/Foto: CIK Grubišno Polje

Kako doznajemo, ovo nije prvi put da se dogodilo uništavanje zajedničke javne imovine.

Zabrana za stariju djecu?

- Vandali su sprejom išarali zgradu Centra za kulturu i znak na dječjem igralištu. Ovaj događaj prijavili smo policiji jer smatramo da oni koji su u stanju uništavati tuđu imovinu su u stanju napraviti i puno gore stvari. Na našem se igralištu igraju djeca i okupljaju mladi, ali na žalost bit ćemo primorani zabraniti dolazak starijima od 12 godina zbog neprimjerenog ponašanja jer ovakav slučaj smo već imali prošle godine za Uskrs kada su nam vandali uništili uskrsne zečeve. Žalosno je što netko ima potrebu na ovakav način dokazivati da je frajer i liječiti komplekse, poručuju iz CIK-a.

Uništena vrata na sportskoj dvorani/Foto: Facebook CIK
Uništena vrata na sportskoj dvorani/Foto: Facebook CIK

Inače, već su nekoliko puta popravljali igračke nakon što su ih demolirala djeca starija od 12 godina.

Prijedlog građana

- Neka djeca starija od 12 godina uništavaju nam igračke jer su prevelika za njih. Već smo više puta popravljali ljuljačke, zip line, penjalice… Sprave su namijenjene djeci do 10 godina i to piše na tabli kod igrališta, kažu iz CIK-a.

Uništena informativna ploča na igralištu/Foto: CIK Grubišno Polje
Uništena informativna ploča na igralištu/Foto: CIK Grubišno Polje

Na društvenim mrežama CIK-a, ispod objave o uništenoj imovni, mnoštvo Grubišnopoljaca oštro je osudilo ponašanje pojedinaca. Neki su komentirali kako je fašistički simbol naopako iscrtan, a drugi su predložili da bi video kamere mogle riješiti ovaj slučaj koji očito nije izoliran.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!