Fotografija: Foto: MojPortal.hr
Galerija
Foto: MojPortal.hr

TRAGEDIJA Žena (81) poginula u požaru u centru Daruvara, ljudi nude smještaj evakuiranima

Svi stanari su evakuirani, a najmanje jedna osoba je zbog dima zatražila liječničku pomoć. Sve hitne službe trenutno su na mjestu događaja



PRATITE UŽIVO...

VIDEO POŽARA U DARUVARU:

20:32 - Prema informacijama s mjesta događaja, prvi kat, gdje se nalazi stan u kojem je požar izbio, te drugi i treći kat zgrade jako su opožareni, a četvrti je pretrpio manju štetu

20:24 - Daruvarčani koji žive u susjednim zgradama nude evakuiranim stanarima smještaj jer dio njih ne može u svoje stanove. Još jednom se u teškim trenucima pokazuje veliko srce Daruvarčana.

20:21 - Vatrogasci su počeli odlaziti s mjesta događaja, Hitna pomoć je također otišla. Čeka se dolazak protupožarnog inspektora koji bi trebao pomoći policiji pri očevidu i utvrđivanju uzroka požara.  

20:18 - Razgovarali smo sa stanarima zgrade u kojoj je izbio požar. Dio njih je još uvijek u blizini zgrade, a dio je otišao u obližnje objekte kako bi popili čaj i primirili se od stresa kojeg su doživjeli. Nitko od njih još uvijek ne smije u zgradu.

- Sve je bilo puno dima! Vatrogasci su jako brzo došli, čuli smo prvo jedna, pa druga, pa treća vatrogasna kola. Svi smo poznavali gospođu koja je stradala - rekao nam je jedan stanar zgrade.

Drugi stanar nam je ispričao kako je često s preminulom gospođom, kada bi vrijeme bilo toplije, sjedio na klupi ispred zgrade te da zna i njezinog sina. 

Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr

20:01 - Jedan od stanara nam je ispričao kao u početku nije ni znao što se događa. 

- Sve su nas prvo istjerali, svi smo morali izaći van i nismo znali što se događa sve dok nismo izašli i vidjeli vatru i dim - rekao nam je jedan od stanara.  

19:45 - Novinarima našeg portala potvrđeno je da je u stanu smrtno stradala žena (81). Iskrena sućut obitelji.

19:40 - Pojavila se informacija, koja još nije službeno potvrđena, da je u stanu koji se zapalio smrtno stradala starija, bolesna žena.

19:38 - Najmanje jedna osoba iz zgrade, koja živi na 4. katu, prema još nepotvrđenim informacijama, zatražila liječničku pomoć zbog dima koji se širi prema gornjim katovima.

19:34 - Svi stanari su iz sigurnosnih razloga evakuirani.

---------------------------------

Daruvarski vatrogasci bore se s vatrenom stihijom koja je oko 18.30 sati izbila u stanu na 1. katu na Trgu Franje Tuđmana u Daruvaru. 

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, na terenu su gotovo svi pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Daruvar koji su na mjesto događaja došli s četiri vatrogasna vozila.

- Vatra se iz stana na prvom katu velikom brzinom širi prema okolnim stanovima, a vatrogasci je pokušavaju lokalizirati - javljaju nam očevici koji su na mjestu događaja.

Na terenu su sve ekipe hitnih službi. 

Dva videa požara možete pogledati na našoj Facebook stranici OVDJE i OVDJE.

Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr

Uskoro opširnije...

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!